Pogled u knjige

Ovdje možete zaviriti u svaku knjigu.

Poštovane kolegice i kolege,

u proteklom smo periodu marljivo radili na pripremi novih, kvalitetnijih i metodički suvremenijih izdanja svojih udžbenika. Sva su izdanja u boji, šireg formata, opremljena zanimljivim fotografijama i ilustracijama. Knjige su koncipirane kao udžbenici sa zbirkama zadataka, u jednom ili dva dijela, usklađeni s novim pravopisom te otisnuti na tanjem, ekološki čistom papiru prema zahtjevima udžbeničkog standarda.

Ovdje možete zaviriti u svaku knjigu, prolistati po jedno poglavlje i tako steći pravi uvid u ono što smo napravili.

Gimnazije i tehničke škole

Prema već provjerenom receptu iskusnog autorskog dvojca, profesora Branimira Dakića i prof. dr. sc. Nevena Elezovića, nastali su novi udžbenici iz matematike za gimnazije i četverogodišnje tehničke škole, te za sva četiri razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Udžbenici za gimnazije i tehničke škole prate plan i program obiju vrsta škola. S obzirom na male razlike u programima, već realiziranoj ideji o eksperimentalnim tehničkim (i ekonomskim) gimnazijama te činjenici da svi učenici na kraju obveznog dijela školovanja pristupaju maturi i polažu jednake ispite, pred učenicima je sada isti, kvalitetan izvor znanja.

Ekonomske škole

Po prvi puta napravili smo i udžbenike iz matematike za sva četiri razreda ekonomskih škola. Autorskom timu Dakić-Elezović pridružili su se Sonja Banić, Lada Jurišić i Anđelko Marić, renomirani srednjoškolski profesori i potvrđeni praktičari. Tiskane su u jednom svesku, a metodički su oblikovane na sličan način kao i gimnazijski kompleti. Uloga matematike u ekonomiji jasno je naglašena i demonstrirana.

Tehničke škole

A za sve one koji vole metodički sistematičan matematički jezik autorice prof. dr. sc. Sanje Varošanec, obnovili smo i modernizirali njezine udžbenike za 1. i 3. razred tehničkih škola.

Uvođenje novih sadržaja iz pojedinih nastavnih cjelina nastoji se približiti kroz određeni broj potpuno riješenih primjera, koji pokrivaju gradivo te cjeline. Vrste zadataka i njihova količina odgovaraju potrebama tehničkih škola kojima je namijenjena. Različite težine zadataka prilagođene su različitim sposobnostima učenika, a svako poglavlje sadrži i zahtjevnije zadatke za uspješnije učenike.

za Element:
Sandra Gračan, dipl. ing.
glavna urednica