-70%

Od molekule do organizma, udžbenik

iz biologije s multimedijskim sadržajem za 1. razred gimnazije i strukovnih škola s dvogodišnjim ili višegodišnjim programom biologije


Cijena: 18,53  5,56  Cijena bez PDV-a: 5,30  Iznos PDV-a: 0,26 

U osnovnoj ste školi upoznali začudni svijet prirode i biologije, time i drugih prirodnih znanosti, poput kemije i fizike. Upravo ćete ovim udžbenikom ponovno otvoriti vrata tog svijeta i proširiti znanja koja ste stekli. Kako se prirodne znanosti međusobno isprepliću i čine jednu veliku cjelinu stvaranjem novih spoznaja, korisno će vam biti prisjetiti se gradiva iz fizike i kemije te ga povezati sa sadržajima iz biologije. Na taj bismo način i u vama željeli pobuditi istraživački duh i kreativno mišljenje kako biste se uvijek u životu pitali zašto se događaju određeni procesi i koje su posljedice koje iz njih proizlaze. U udžbeniku su posebno istaknuti ključni pojmovi. Unutar okvira Dobro je znati i Jeste li znali saznat ćete neke zanimljivosti koje su više informativnog karaktera jer živimo u doba kad su informacije gotovo trenutno dostupne, raznolike i poticajne. Stoga, pokušajte učenje, između ostalog, shvatiti kao zabavu, kroz koju se usvajaju pojmovi i stječu trajna znanja prvotno važna za život, ali i za daljnje školovanje.

Ključni pojmovi su smjernica koja će vam reći na što biste posebno trebali obratiti pozornost. Iza svake nastavne jedinice nalazi se i Vizualni sažetak kako biste ste se prisjetili najvažnijih pojmova i lakše ih upamtili. Svi su važniji pojmovi navedeni i u posebnom Pojmovniku koji se nalazi na kraju udžbenika. Znanje možete utvrditi i Pitanjima za ponavljanje koja se nalaze na kraju svake nastavne jedinice. Čitav je udžbenik prožet posebno naznačenim okvirima (Provjera pojmova, Vizualni uvid i Izgradite stav) u kojima se nalaze sadržaji vezani uz pojedino gradivo koji omogućavaju njegovo dodatno usvajanje, ali i povezivanje sa svakodnevnim životom. Voljeli bismo vas potaknuti na razmišljanje, logičko povezivanje, uočavanje problema i moguće traženje rješenja. Takav pristup učenju i radu razvija kreativno mišljenje, a upravo su kreativni pojedinci nositelji različitih društvenih zbivanja.

Komplet s udžbenikom čini radna bilježnica s pomoću koje ćete dodatno uvježbati i provjeriti usvojenost novog gradiva.


Multimedijske sadržaje možete prema vrsti škole i predmetu pronaći ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52180
ISBN978-953-250-180-3
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica144
Godina izdanja2010.
Godina prvog izdanja2010.
Težina380 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor