O Elementu

Nakladničko poduzeće Element prepoznatljivo je po tome što se specijaliziralo za izdanja iz područja matematike, fizike, elektrotehnike, strojarstva, informatike i drugih srodnih područja. S radom smo započeli 1992. godine, a u 30 godina postojanja objavili smo više od 1000 izdanja kojima smo obuhvatili sve stupnjeve obrazovanja – od predškolskog i osnovnoškolskog, preko gimnazije i ostalih srednjih škola do viših škola i fakulteta. Svojim predanim radom nastojimo slijediti najviše suvremene standarde i zadržati ugled koji smo stekli među kolegama iz struke u Hrvatskoj i u svijetu.

Nakon što je 2016. godine izdavačko poduzeće Neodidacta d.o.o. sa svim njihovim tiskanim izdanjima postalo dio Elementa, odlučili smo obnoviti i dodatno osuvremeniti ponudu nastavnih materijala za osnovne i srednje škole vrhunskim programom opreme za učionice – kompletima i priborom za izvođenje učeničkih i demonstracijskih pokusa, matematičkim modelima i geometrijskim priborom, te različitim modelima za kvalitetniju i sadržajniju nastavu kemije i biologije. Nudimo i komplete za izvođenje pokusa u dječjim vrtićima. Novu skupinu proizvoda nazvali smo NEODIDACTA.

Budući da nam je matematika uža specijalnost, naše biblioteke čine mnogi naslovi namijenjeni naprednim učenicima, natjecateljima, studentima, učiteljima, svima koje zanima matematika.

Razvoj tehnologije promijenio je načine učenja i poučavanja. Naš je cilj svakom učeniku omogućiti dinamičko učenje i istraživanje svijeta oko sebe s pomoću kvalitetnog edukativnog multimedijskog sadržaja. Primjenom novog kurikula od školske godine 2020./2021., za dio udžbenika izrađujemo i elektroničke inačice kojima se može pristupiti na ele-udzbenik.hr. Elementovi e-udžbenici kvalitetan su dodatak tiskanim udžbenicima jer obiluju raznolikim sadržajima prilagođenim individulanim potrebama i mogućnostima svakog učenika. Da bismo nastavnicima pomogli u pripremi i u izvođenju nastave, koja postaje sve dinamičnija i bogatija raznovrsnim metodama i oblicima rada, razvili smo i portal za nastavnike Elematika koji sadržava raznovrsne didaktičke materijale čija je svrha unaprijediti i osuvremeniti nastavu.

Izdajemo časopis Matematika i škola (MiŠ) – stručno-metodički časopis za nastavnike matematike – te čak šest znanstvenih časopisa s velikim međunarodnim ugledom, objedinjene pod nazivom Ele-Math journals, čiji su urednici svjetski priznati stručnjaci, a koji su obišli cijeli svijet. Također pripremamo za tisak časopise Matematičko-fizički list (MFL) i Journal of Computing and Information Technology (CIT) drugih nakladnika.

Poslovanje poduzeća organizirano je u tri usko povezana odjela:

  • Računovodstvo i prodaja: 01/6008-700
  • Uredništvo: 01/6008-714
  • Proizvodnja i skladište: Vrtni put 6, Zagreb – Žitnjak, radno vrijeme od 8 do 15 sati, telefoni: 01/3666-587 ili 091/2519-260 (Davor) i 091/5691-391 (Jurica).
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor