Kategorija:
-70%

Energetika, udžbenik

za 2. razred ekonomske škole


Cijena: 12,61  3,78  Cijena bez PDV-a: 3,60  Iznos PDV-a: 0,18 

Iz predgovora: Iako ste trenutno u dobi burnog sazrijevanja i istraživanja vlastitih mogućnosti i ograničenja, upravo sada ste primorani postaviti temelje svoje buduće karijere te graditi vlastiti karakter i stavove. Za uspjeh u karijeri i daljnjem životu potrebno je angažirati se tijekom cijelog školovanja.

Ovaj udžbenik osmišljen je s ciljem da vam pomogne u procesu sazrijevanja i gradnje vlastitih i čvrstih stavova o energetici, a posebice njezinom ekonomskom gledištu. U njemu su izložene znanstvene i stručne činjenice, a vama je prepušteno da na temelju tih činjenica stvorite vlastito neovisno mišljenje. Stoga se udžbenik ne svodi na puko usvajanje definicija, nego se svakom prilikom navode konkretni primjeri iz stvarnog života kako bi vam ova, naoko isključivo tehnička problematika postala što bliža i jednostavnija za razumijevanje.

Energetika je vrlo specifična grana znanosti jer se tiče svakog od nas. Naime, svi mi očekujemo dovoljne količine električne energije za lakši život. Važno je shvatiti da iza dopremanja električne, ali i drugih vrsta energije u kućanstva stoje golemi i iznimno složeni sustavi kojima je nužno upravljati na ekonomski opravdan način. Očito je da smo svi mi izuzetno ovisni o izvorima energije. Naš život i naše aktivnosti počivaju na opskrbi dovoljnim količinama energije u pravo vrijeme i na pravome mjestu. Međutim, zalihe energenata nisu nepresušne i moramo se pobrinuti da svojim djelovanjem utječemo na daljnji razvoj tehnologije koja će nam omogućiti nesmetan razvoj društva.

Ovaj udžbenik će vas potaknuti da razvijete vlastiti kritički stav o energentima i načinu njihovog iskorištavanja te da se aktivno uključite u kreiranje ekonomskog aspekta energetske politike naše zemlje. Također, naučit ćete i zapamtiti zanimljive pojmove i podatke te proširiti znanje rješavajući primjere iz radne bilježnice.

Komplet s udžbenikom čini radna bilježnica.


Multimedijske sadržaje možete prema vrsti škole i predmetu pronaći ovdje: element.hr/multimedija.


 

Šifra52090
ISBN978-953-250-090-5
Izdanje2
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica116
Godina izdanja2009.
Godina prvog izdanja2008.
Težina310 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor