-70%

Matematika u struci 1, udžbenik sa zbirkom zadataka

za 1. razred trogodišnjih strukovnih škola - JMO


Cijena: 17,51  5,26  Cijena bez PDV-a: 5,01  Iznos PDV-a: 0,25 

Ovaj udžbenik sa zbirkom zadataka je novo izdanje nakladničke kuće Neodidacta namijenjeno za uporabu u prvom razredu trogodišnjih strukovnih škola, za zanimanja u jedinstvenom modelu obrazovanja.

Sadržaj knjige je usklađen s nastavnim planom i programom matematike za navedenu vrstu škola. Nazivi zanimanja, koji su svrstani u 7 skupina (I. - VII.), i pripadni program prikazani su u tablicama na sljedećim stranicama. Poglavlja su podijeljena na manje tematske cjeline, a svako poglavlje započinje posebno uređenom stranicom. U izlaganju gradiva su poštovani metodički, pedagoški i psihološki zahtjevi uobičajeni za djelo ove vrste.

Obrada novih sadržaja, gdje god je to moguće, započinje primjerom ili problemom iz svakodnevnog života. Time se također motivira obrada koja slijedi. Definicije, pravila i zakonitosti su obrazloženi, zatim jasno i sažeto izloženi te posebno istaknuti. Opsežnost i dubina obrade pojedinih nastavnih sadržaja u svakoj je nastavnoj temi određena primjerima i zadacima. Primjer je zadatak (ili tvrdnja) koji je potpuno riješen u udžbeniku, a na nastavnom satu ga treba riješiti nastavnik. Svaka tema završava velikim izborom zadataka koji nisu potpuno riješeni u udžbeniku, već su dani samo rezultati, a za složenije napuci. Njih nastavnik obrađuje na satovima vježbanja ili ih zadaje učenicima za samostalno rješavanje.


Skupine zanimanja kojima je udžbenik namijenjen:

I. mehaničar poljoprivredne mehanizacije, tokar, strojobravar, instalater grijanja i klimatizacije, plinoinstalater, vodoinstalater, limar, autolimar, bravar, automehaničar, precizni mehaničar, urar, puškar, zlatar, kotlar, brodski mehaničar, graditelj drvenih brodova, kovač, klesar

II. kuhar, konobar, slastičar, mljekar, pekar, mesar, kozmetičar, pediker, frizer, fotograf, soboslikar – ličilac, pismoslikar, autolakirer, dimnjačar

III. elektroinstalater, autoelektričar, elektromehaničar, elektroničar – mehaničar, vozač motornog vozila

IV. glazbalar za gudačka glazbala, glazbalar za trzalačka glazbala, stolar, tapetar

V. zidar, tesar, krovopokrivač, fasader

VI. krojač, krznar, klobučar

VII. obućar, galanterist, kemijski čistač.

 

Šifra52050
ISBN978-953-250-050-9
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica248
Godina izdanja2007.
Godina prvog izdanja2007.
Težina510 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor