-70%

Radioničke vježbe i praktikum

Dnevnik rada s praktičnim i teoretskim uputama za prve dvije godine učenja u srednjim tehničkim školama u području strojarstva i brodogradnje


Cijena: 18,98  5,69  Cijena bez PDV-a: 5,42  Iznos PDV-a: 0,27 

Ovaj dnevnik rada namijenjen je učenicima četverogodišnjih srednjih tehničkih škola u području strojarstva i brodogradnje. U nastavnom planu i programu za 1. i 2. godinu učenja je nastavni predmet radioničke vježbe i praktikum.

Radioničke vježbe i praktikum imaju cilj omogućiti učenicima usvajanje osnovnih načela rada i praktičnih znanja te stjecanje određenog stupnja vještina i radnih navika iz područja organizacije rada, zaštite na radu, tehničkog crtanja (čitanje i primjena), mjerenja i kontrole, ocrtavanja i obilježavanja, obrade materijala (ručne i strojne), oblikovanje deformiranjem, spajanja materijala, lijevanja, toplinske obrade, korozije i zaštite površine predmeta, sastavljanja i rastavljanja te održavanja strojeva i opreme. Posebno je važno da učenici savladaju tehnologičnost, točnost, primjenu standarda i korištenje tehničko-tehnološke dokumentacije.

Radioničke vježbe i praktikum se izvode u školskoj radionici, a prema raspoloživim materijalnim sredstvima voditelji nastave odabiru materijal i određuju parametre obrade.

Posebnu pažnju treba posvetiti sadržajima zaštite pri radu, koji su dani kao posebna cjelina na početku rada u radionici. Na njih se treba vraćati pri svakoj konkretnoj vrsti posla i operacije u kojoj se javlja potrebna mjera zaštite.

Svaka vježba ima naziv cjeline, cilj, potrebna znanja i radne navike koje se stječu uvježbavanjem na praktičnoj nastavi. Tehničko-tehnološka dokumentacija vježbe u dnevniku rada obuhvaća pripremne radove, potrebni materijal, sredstva za rad, način izrade, propise, zaštitne mjere i ekološke zahtjeve. Tehničko-tehnološka dokumentacija je oblikovana od pet bitnih dijelova: pripreme rada, plana vježbe, izvedbe vježbe s dodatnim uputama, osvrta učenika na vježbu, kontrole i ocjena rezultata rada, što je dodatno objašnjeno u cjelini Planiranje i priprema rada.

Vježbe su razvrstane po poglavljima, a prate plan i program koji propisuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH. Cjelina “Strojna obrada” i vježbe “CNC programiranje” te “Toplinska obrada” namijenjene su drugoj godini učenja.Dnevnik rada je u obliku lijepljenog knjižnog bloka, bez mape za ulaganje!

 

Šifra52094
ISBN978-953-250-094-3
Izdanje1
Tisakdvobojni
Uvezmeki
Osnovni broj stranica234
Godina izdanja2009.
Godina prvog izdanja2009.
Težina910 g
Dimenzije29,7 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor