Tehnička mehanika -nauka o čvrstoći i dinamika, udžbenik

udžbenik za 2. razred srednjih strukovnih škola za zanimanje tehničar za mehatroniku


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Udžbenik obrađuje sadržaj kurikuluma za predmet Tehnička mehanika - Nauka o čvrstoći i dinamika za zanimanje tehničar za mehatroniku. Sastoji se od dvaju dijelova.

U prvom su dijelu cjeline teorijskog sadržaja koje su zadane kurikulumom. One su podijeljene na nastavne teme, odnosno jedinice. Svi novi pojmovi u nastavnim jedinicama otisnuti su podebljanim slovima u boji da se mogu odmah uočiti. Važna pravila, zaključci, sažetci i jednadžbe (formule) otisnuti su na obojanom pravokutniku što omogućuju lakše snalaženje u korištenju udžbenika. Svaka tema završava s nekoliko karakterističnih riješenih numeričkih zadataka čija je svrha, razvijanje interakcije između teorijskih osnova i praktične primjene rješavanja zadataka.

Svaka cjelina ili poglavlje završava s nizom teorijskih pitanja. Njihove odgovore učenik može pronaći u prethodnom izloženom tekstu te se na taj način omogućava učenje i samoprovjera usvojenog gradiva odnosno ishoda učenja.

U drugom dijelu udžbenika sadržane su Vježbe. Koncepcija vježbi je takva da su prva pitanja teorijske naravi koja su u funkciji ponavljanja gradiva, odnosno pripreme za rješavanje numeričkih zadataka. Iz svakog poglavlja predviđenog za vježbe dano je više karakterističnih zadataka. Smjernice za izbor zadataka bile su da se uvrste i jednostavniji i složeniji zadatci s ciljem da se nastavniku omogući prilagođavanje zadataka mogućnostima njegovih učenika.

 

Šifra12383
ISBN978-953-197-383-0
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica250
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7356
Šifra iz kataloga MZO-a5015
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)7356
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina450 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor