-50%

Abeceda fizike 1, udžbenik

s multimedijskim sadržajem za 1. razred gimnazija, četverogodišnjih i trogodišnjih strukovnih škola s dvogodišnjim programom fizike


Cijena: 13,27  6,64  Cijena bez PDV-a: 6,32  Iznos PDV-a: 0,32 

Fizika je temeljna prirodna znanost. Temeljna znači osnovna, a druge se znanosti temelje na njoj. Prirodna znači da istražuje prirodu. Sama riječ fizika potječe od grčke riječi φύσις, što znači priroda. Konačno, znanost je sustav znanja prikupljenog znanstvenim metodama.

Razumijevanje fizike omogućuje nam da odgovorimo na mnoga zanimljiva pitanja. Primjerice: Zašto je nebo plavo? Kako je nastao svemir? Zašto Sunce sja i hoće li se jednog dana ugasiti? Zašto magnet privlači željezne predmete? Što su zapravo oblaci, kiša, munje i gromovi? Zašto Mjesec ne padne na Zemlju? Od čega je građen svijet? Zašto su nestali dinosauri? Kako rade mobiteli i računala?

Znanje fizike nužno je za razumijevanje svijeta koji nas okružuje, kako prirodnih pojava, tako i moderne tehnologije. Koji god posao kasnije u životu radili, to razumijevanje bit će vaša iznimno vrijedna vještina. Za vježbanje novog gradiva u kompletu s udžbenikom dolazi zbirka zadataka.


Multimedijske sadržaje možete prema vrsti škole i predmetu pronaći ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52220
ISBN978-953-250-220-6
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica164
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2014.
Težina420 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor