-70%

Praktična nastava

Mapa za praktičnu nastavu, pedagoška dokumentacija i pisana priprema za trogodišnje strukovne škole u području elektrotehnike - JMO


Cijena: 11,15  3,34  Cijena bez PDV-a: 3,19  Iznos PDV-a: 0,16 

Mapa za praktičnu nastavu osnovna je dokumentacija za svakoga učenika u JMO. Ona sadržava pedagošku dokumentaciju i obrasce za pisane vježbe. Obveza učenika u jedinstvenome modelu obrazovanja su uredno vođenje mape i čuvanje cjelokupne dokumentacije (podaci o učeniku, podaci u školi i obrtu, evidencija nazočnosti, liste za vrednovanje i ocjenjivanje, pisana priprema vježbi, zapisnici o ispitima i međuispitima). Na kraju školovanja uredno popunjenu i kompletiranu mapu učenik prilaže (kao jedan od uvjeta) pri prijavi pomoćničkog ispita. Kako bi učenik što lakše i točnije usvojio vještine i razvio potrebne kompetencije u svom zanimanju, izrazitu ulogu ima pisana priprema za vježbu (fina raščlamba vježbi) gdje se trebaju detaljno razraditi sve operacije i postupci, odgovarajući na pitanja: ŠTO?, KAKO? i ZAŠTO?. Ova mapa je koncipirana tako da prati Dnevnik rada s praktičnim i teoretskim uputama za 1. razred trogodišnjih strukovnih škola u području elektrotehnike, autorice Kristine Kekelj.

Za prvu godinu obrazovanja obrasci za pisanu pripremu uključeni su u navedeni Dnevnik rada te bi logičan slijed bilo korištenje ove Mape za nastavak školovanja do polaganja pomoćničkog ispita.

Dnevnik rada s praktičnim i teoretskim uputama učeniku daju potrebne tehničke i tehnološke informacije potrebne za izradu pisane pripreme te usmjeravaju i osposobljavaju učenika da u drugoj i trećoj godini obrazovanja na osnovi stečenih znanja i demonstracije, objašnjavanja od strane nastavnika, odnosno majstorastručnog učitelja, te korištenja stručne literature sam izradi pisanu pripremu za vježbe.

Iz svega navedenog vidljivo je da se Dnevnik rada i Mapa međusobno prožimaju i nadopunjuju, čineći smislenu cjelinu potrebnu da učenik u JMO što bolje i lakše razvija potrebne kompetencije u svom zanimanju.Dnevnik rada je u obliku lijepljenog knjižnog bloka, bez mape za ulaganje!

 

Šifra52096
ISBN978-953-250-096-7
Izdanje1
Tisakdvobojni
Uvezmeki
Osnovni broj stranica200
Godina izdanja2009.
Godina prvog izdanja2009.
Težina850 g
Dimenzije29,7 × 21 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor