Elementova knjiga tjedna #135

Svaki tjedan jedna knjiga na prigodnom popustu!

Svaki Vam tjedan nudimo jedan ili više naslova kao ELEMENTOVU KNJIGU TJEDNA po prigodno 25 % sniženoj cijeni! Sa željom da svoju biblioteku dodatno obogatite našim izdanjima, u tjednim se ponudama izmjenjuju naslovi iz svih područja, namijenjeni svim uzrastima!

Matematika za maturu

 

Sljedeća dva tjedna, od 25. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020., kao knjigu tjedna nudimo izvrsni priručnik Matematika za maturu koji će svakome maturantu uvelike pomoći u pripremi polaganja završnog srednjoškolskog ispita.

Nakon uvodnog podsjetnika na tridesetak stranica u kojem su navedeni temeljni pojmovi, definicije, pravila, poučci i formule koje se pojavljuju u srednjoškolskoj matematici, dolazi tri skupine zadataka. Prvi su tzv. uvodni, odnosno jednostavniji zadatci koje se rješavaju s vrlo malo računanja. Zatim dolaze klasični zadatci u kojima se uz točan rezultat zahtijeva i postupak rješavanja, a na kraju su ponuđeni zadatci višestrukog izbora.

Svih 925 zadataka u priručniku je riješeno. Jednostavijima je samo dano rješenje, a zahtjevniji su detaljno riješeni, neki i na više načina.

 
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor