Matematika Plus

Nastava matematike mijenja svoj lik zbog zahtjeva što ih pred školu, a time i pred učenje matematike, postavlja suvremeno društvo. Ona se prilagođava i novim tehnološkim i tehničkim mogućnostima koje su danas učenicima (ali i općenito) dostupne pa se moderna škola i ne može zamisliti bez suvremenih didaktičkih pomagala kao što je prije svega računalo. Idejno, učenje matematike u školi usmjereno je na rješavanje problema uz što veće aktivno sudjelovanje samih učenika u njihovu rješavanju. Tu se prije svega misli na tzv. probleme otvorenog tipa, probleme čijem razrješenju može voditi više putova i čiji je kraj neizvjestan. Takvi problemi zahtijevaju aktivan istraživački pristup i (često) suradnju nekoliko učenika. U svojoj izvedbi suvremena je nastava dinamična, bogata je raznovrsnim metodama i oblicima rada.

U didaktičkim materijalima koje smo priredili nastojali smo pokriti upravo tu raznovrsnost te vam pomoći u pripremi za izvođenje nastave. Više pročitajte u uvodnom slovu.

Gdje god je to bilo moguće i kad god je to imalo smisla, priložili smo i dinamične aplete, interaktivne materijale i kalkulatore izrađene s pomoću GeoGebre. Da biste ih mogli vidjeti morate imati instaliranu Javu (možete ju preuzeti ovdje). GeoGebra je jednostavan besplatan softver koji se može preuzeti na http://www.geogebra.org/cms/.

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor