Najnovija izdanja u srpnju

Matematička šetnja Zagrebom!

Matematičar u Zagrebu

Neumorni i inventivni profesor Dakić svojom originalnom i osebujnom knjigom Matematičar u Zagrebu ponovno se potvrđuje kao nenadmašni popularizator matematike za sve dobne skupine.

Spajajući voljeni grad s voljenom strukom, razotkriva i razumijeva jedno s pomoću drugog. Isprepliće mnoštvo činjenica o njemu (Zagrebu) i njoj (Matematici), odmjereno balansirajući tekstom i fotografijom, bjelodano pokazujući ljepotu i začudnost Zagreba i Matematike.Originalna, duhovita, poučna, korisna i zabavna knjiga.

Mala matematička biblioteka

MMB 9: 1089 i još ponešto

Prva od triju novih knjižica iz Male matematičke biblioteke, začinjena zagonetkama i ilustrirana crtežima svjetski poznatih ilustratora, 1089 i još ponešto (MMB 9) jedna je od najčitanijih i najmaštovitijih matematičkih knjižica za svakoga ikada napisanih.

MMB 10: Brojevi, kratki uvod

Brojevi su sastavni dio naše svakodnevice i pojavljuju se u svemu što radimo. U knjižici Brojevi, kratki uvod (MMB 10) se razotkriva svijet brojeva u njegovu punom sjaju i bogatstvu, te čitateljima pruža sveobuhvatan pogled na pojam broja.

MMB 11: Matematika, kratki uvod

Mala knjižica Matematika, kratki uvod (MMB 11) ima veliki cilj! A to je objasniti razliku između visoke, znanstveno-istraživačke natematike i jednostavnije matematike koju učimo u školi.

Nova zbirka riješenih zadataka

Brojevi i nizovi

Iz tiska je upravo izašla četvrta u nizu zbirki riješenih zadataka Brojevi i nizovi iz biblioteke Lumen. Detaljnijim rješavanjem svakog zadatka autorice su željele pomoći učeniku da samostalno nauči ili ponovi pojedinu nastavnu cjelinu, bilo da se priprema za ispit znanja koji ga očekuje ili za državnu maturu.

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor