Nova izdanja u listopadu

  • Knjiga Elementi računalnih programa s primjerima u Pythonu i Scali obuhvaća principe programiranja koji se danas najčešće upotrebaljvaju u praksi i koji imaju podršku u mnogim popularnim programskim jezicima. Pred toga, daje i uvid u izvršavanje programa kroz primjer jednostavnog interpretera za programski jezik i osnovnog načina rada samog procesa računala. Njezin je cilj čitatelja opremiti predznanjem potrebnim za stjecanje adekvatne vještine u programiranju i korištenje modernim programskim jezicima. Knjiga je prije svega namijenjena studentima informatičkih studija kao uvod u programiranje, ali može biti i korisna svima koji žele steći temeljna znanja iz ove discipline. Elementi računalnih programa s primjerima u Pythonu i Scali
  • Knjiga Baze podataka sadržava predavanja iz predmeta Baze podataka koji se predaje studentima na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

    Tekst pokriva sve važne teme koje se obično susreću u udžbenicima o relacijskim bazama podataka. Primjerice, govori o relacijskom modelu i o jeziku SQL. Ipak, naglasak je stavljan na postupak oblikovanja (projektiranja) baze.

    Baze podataka
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor