Nova izdanja u prosincu

Formalni jezici i prevodioci - regularni izrazi, gramatike, automatiKnjiga Formalni jezici i prevodioci – regularni izrazi, gramatike, automati predstavlja uvod u formalne jezike i automate: uvedene su osnovne definicije i pojmovi formalnih jezika i opisani formalizmi specificiranja jezika i prva je od triju knjiga namijenjenih, u prvom redu, studentima studija društveno-humanističke informatike i opće informatologije na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali će zasigurno svojim sadržajem privući pozornost studenata sličnih usmjerenja, inženjera informatike i računarskih znanosti, napredne srednjoškolce i mnoge druge samouke informatičare.

Druga knjiga Formalni jezici i prevodioci – sintaksna analiza i primjene opisuje postupke sintaksne analize (parsanja), odnosno prepoznavanja.

U pripremi je treća knjiga koja će obrađivati probleme prevođenja i primjene u ustrojstvu predprocesora.

Recent Advances in Hilbert-type InequalitiesIzašla je i treća u nizu matematička monografija na engleskom jeziku Recent Advances in Hilbert-type Inequalities iz područja nejednakosti i njihovih primjena. Nastala je na temelju znanstvenih radova hrvatskih matematičara u području matematičkih nejednakosti s primjenama u numeričkoj matematici.

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor