-80%

Čakavski harvatski sloovnik

mali razlikovni i poredbeni rječnik


Cijena: 25,08  5,00  Cijena bez PDV-a: 4,76  Iznos PDV-a: 0,24 

Ovaj mali razlikovni i poredbeni rječnik, pisan čakavskim narječjem, donosi veliki broj leksema koji su obrađeni i leksički i gramatički te pružaju jako dobar uvid u leksički sustav Veloga Rata. Abecedno su posloženi te uz svaki leksem ide i primjer iz stvarnoga života što ovaj rječnik čini posebno zanimljivim i vrijednim, a rječniku daje poseban metodološki značaj.

Djelo je primarno namijenjeno studentima hrvatskoga jezika i književnosti, studentima učiteljskih studija, studentima odgojiteljskih studija, učenicima srednjih škola, profesorima hrvatskoga jezika i književnosti, učiteljima, odgojiteljima, kroatolozima, slavistima.

„Čakavski harvatski sloovnik“ čakavskome narječju pridaje veći značaj ne samo u zajednici koja govori ovim mjesnim govorom, nego i čakavskome području u cjelini. Djelo je dobrodošlo i na razini cijele Republike Hrvatske jer se upravo ovakvim djelima pokazuje raznolikost i bogatstvo hrvatskoga jezika. Ovako dobro oblikovanih mjesnih rječnika u Republici Hrvatskoj ima jako malo te je time njegov značaj još i veći. Rječnik predstavlja doprinos povijesti jezika, hrvatskoj dijalektologiji, a posebno dijalektološkoj leksikologiji i leksikografiji i još jedan hrabar autorov pothvat s ciljem da se zaboravu otme i za buduće generacije sačuva vrijedan dio hrvatske kulturne baštine.

Uz rječnik preporučujemo i prvu čakavsku gramatiku, Sažeeta čakavska harvatska sloovnica, istog autora.

 

Šifra16929
ISBN978-953-197-929-0
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica502
Godina izdanja2017.
Godina prvog izdanja2017.
Težina850 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor