Elementi strojeva i konstruiranje, udžbenik

s multimedijskim sadržajem za 2. razred JMO-a i trogodišnjih strukovnih škola


Cijena: 19,00  Cijena bez PDV-a: 18,10  Iznos PDV-a: 0,90 

Ovaj udžbenik je namijenjen učenicima trogodišnjih strukovnih škola u području strojarstva i brodogradnje u jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) i industrijskom programu koji u programu imaju elemente strojeva s nastavom dva sata tjedno samo u drugom razredu. S obzirom na različitost programa prema zanimanjima i sadržajima u udžbeniku je dana s pregledom zanimanja i pripadnih sadržaja iz elemenata strojeva i konstruiranja. Obrađeno gradivo je u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Zanimanja za koja je namijenjen udžbenik: alatničar, autolimar, automehaničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, strojobravar, bravar, kovač, limar, ljevač, brodski mehaničar i obrađivač NUAS.

Kako se elementi strojeva predočavaju crtežom, i većina sadržaja je objašnjena crtežima jer je cilj učenike osposobiti za čitanje tehničkih crteža. Na početku svakog poglavlja su ključni pojmovi, koji upućuju na sadržaj poglavlja, te ciljevi kako bi učenik znao što treba usvojiti, dok su za nastavnika istaknute naznake ciljeva nastavne cjeline. Nakon obrađenih sadržaja pojedinih poglavlja predložena su i pitanja za ponavljanje i provjeru usvojenog znanja.

S obzirom da je u jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) više programa za različita zanimanja, udžbenik je većeg opsega, no pojedina zanimanja će ispustiti određena poglavlja ili će ih obraditi u manjoj mjeri. Uz udžbenik je predviđeno korištenje radne bilježnice koja s njim čini cjelinu i čini svladavanje gradiva uspješnijim.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52088
ISBN978-953-250-088-2
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica242
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a2119
Šifra iz kataloga MZO-a1303
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)2119
Godina izdanja2008.
Godina prvog izdanja2008.
Težina530 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor