Kategorija:

Fizika 1, udžbenik

za 1. razred gimnazija (2 ili 3 sata nastave tjedno)


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Ovaj udžbenik za 1. razred gimnazija sastoji se od dva dijela: tiskanog i elektroničkog dijela. Elektronički dio udžbenika sadrži sve što i tiskani udžbenik, ali i mnoge dodatne sadržaje, animacije, interaktivne pokuse, linkove, komentare konceptualnih zadataka i detaljne postupke rješavanja numeričkih zadataka. Onaj elektronički dio koji proširuje tiskani udžbenik  manjim dijelom donosi novi sadržaj, a većim dijelom služi za uvježbavanje i ponavljanje gradiva te vrednovanje postignutog napretka.

U skladu s općim načelima kurikularne reforme, glavna je namjera ovog udžbenika da težište učenja fizike pomakne s memoriranja velikog broja činjenica na razumijevanje malog broja temeljnih pojmova i koncepcija. U fizici je to posebno važno. Zato udžbenik, u oba svoja dijela, sadrži mnoštvo konceptualnih zadataka, potpuno riješenih primjera te numeričkih zadataka. Njihova namjera nije samo razvijanje vještine rješavanja zadataka, nego i razvijanje sposobnosti znanstvenog razmišljanja i zaključivanja.

Posebno ističemo da dodatno, peto, poglavlje Mjerenja u fizici, koje sustavno obrađuje ideje mjerenja i pogrešaka, bez kojih fizika ne bi imala nikakvog smisla, donosi potpuno ažurirane podatke prirodnih konstanti i definicija osnovnih jedninica Međunarodnog sustava.

Svaka od pet nastavnih cjelina, uključujući i dodatnu cjelinu Mjerenja u fizici, počinje s popisom ishoda naslovljenim Što ću naučiti, zatim na početku sadrži popis ključnih pojmova (od kojih je svaki pažljivo i istaknuto definiran) te na kraju sadrži sažetak poglavlja u kojem su ponovljene definicije ključnih pojmova te navedeni osnovni matematički izrazi (formule). Cjeline, obuhvaćene poglavljima, dalje se dijele u nastavne teme i jedinice, razrađene u podpoglavljima koja završavaju skupom zadataka. Unutar teksta, kako se javlja potreba za konkretnim primjerima, dolaze primjeri koji su riješeni i detaljno komentirani.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.


 

Šifra12088
ISBN978-953-197-088-4
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica188
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6180
Šifra iz kataloga MZO-a3994
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6180
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina415 g
Dimenzije28 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor