-89%

Formalni jezici i prevodioci

prevođenje i primjene


Cijena: 17,65  2,00  Cijena bez PDV-a: 1,90  Iznos PDV-a: 0,10 

Ovo je treća od triju knjiga koje obrađuju teme iz formalnih jezika i prevodilaca. Posvećena je problemima teorije prevođenja i primjenama, posebno u dizajnu interpretatora i predprocesora.

Svojim sadržajem u potpunosti pokriva sadržaj kolegija Teorija prevođenja i primjene predmeta Formalni jezici i prevodioci koji se predaje na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Sve teme su obrađene u devet poglavlja koja predstavljaju određene logičke cjeline. U svim je poglavljima dano puno primjera koji upotpunjuju teorijska razmatranja, posebno pojedine definicije i algoritme. Na kraju poglavlja su zadaci.

Za potpuno razumijevanje pojedinih tema obrađenih u ovoj, neophodno je predznanje iz prethodnih dviju knjiga. Osim toga, primjena teorije prevođenja podrazumijeva solidno znanje: jezika za programiranje, algoritama i struktura podataka, tehnika programiranja i paradigmi programiranja (objektno-orijentirano, funkcionalno i logičko programiranje). Autor se odlučio (kao i u prethodnim knjigama) za jezik Python koji sve to objedinjava.

 

Šifra13619
ISBN978-953-197-619-0
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica230
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2014.
Težina410 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor