-88%

Formalni jezici i prevodioci

regularni izrazi, gramatike, automati


Cijena: 16,19  2,00  Cijena bez PDV-a: 1,90  Iznos PDV-a: 0,10 

Ovo je prva od triju knjiga namijenjenih, u prvom redu, studentima studija društveno-humanističke informatike i opće informatologije na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali će zasigurno svojim sadržajem privući pozornost studenata sličnih usmjerenja, inženjera informatike i računarskih znanosti, napredne srednjoškolce i mnoge druge samouke informatičare.

Prva knjiga predstavlja uvod u formalne jezike i automate. Ukratko, u njoj se definira pojam formalnog jezika i detaljno opisuje njegovo definiranje ili generiranje uz pomoć tri formalizma: regularnim izrazima, gramatikama i automatima. Sve teme su obrađene u devet poglavlja koja predstavljaju određene logičke cjeline.

U svim je poglavljima dano puno primjera koji upotpunjuju teorijska razmatranja, posebno pojedine definicije i algoritme. Na kraju poglavlja su pitanja i zadaci.

Druga knjiga "Sintaksna analiza i primjene" opisuje postupke sintaksne analize (parsanja), odnosno prepoznavanja, a treća knjiga "Prevođenje i primjene" obrađuje probleme prevođenja i primjene u ustroju predprocesora.

 

Šifra13617
ISBN978-953-197-617-6
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica190
Godina izdanja2012.
Godina prvog izdanja2012.
Težina340 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor