Kako djetetu pomoći da... upozna svoje emocije (i nauči njima upravljati)

priručnik za roditelje, odgajatelje i učitelje


Cijena: 10,75  Cijena bez PDV-a: 10,24  Iznos PDV-a: 0,51 

O priručniku

Biblioteka "Kako djetetu pomoći da..... sastoji se od devet stručno-popularnih priručnika, u kojima se obrađuju teme koje bi mogle biti zanimljive svima koji se privatno ili profesionalno bave odgojem i obrazovanjem djece predškolske i školske dobi.

Smisao ovog materijala, koji ima uporište u stručnoj i znanstvenoj literaturi iz ovog područja te autoričinom roditeljskom, odgajateljskom i nastavničkom iskustvu, nije ponuditi gotove savjete niti općeprimjenjive recepte za odgoj i obrazovanje djece.

Naprotiv, njegov je smisao čitatelje potaknuti na promišljanje o pitanjima odgoja i obrazovanja iz nekog novog kuta te na (samo)procjenu vlastite uloge u tom procesu. U funkciji toga, neki problemi opisani su pojednostavljeno, a situacije prikazane karikirano, bilo riječima ili crtežom.

Za bolji uvid, pogledajte gornje poveznice na sadržaj i pregled prvih stranica priručnika.

Na kraju je priručnika autorica ponudila i praktične radionice za roditelje, te radionice za odgajatelje i učitelje.


Nagrada

Autorica je za ovu zbirku stručno-popularnih priručnika nagrađena Državnom godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti u 2014. godini.

Prof. dr. sc. Edita Slunjski, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, nagrađuje se za izniman doprinos popularizaciji znanstvenih spoznaja o potencijalima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. U 2014. godini autorica je objavila 9 priručnika pod nazivom "Kako djetetu pomoći da..." u kojima vješto i na zanimljiv način znanstvene spoznaje pretače u razumljiv, optimističan i lako čitljiv tekst koji čitatelja okupira, inspirira i obogaćuje.


Zanimljivost

Prema popisu koji je objavila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, koji je temeljen na broju posudbi u hrvatskim knjižnicama, Edita Slunjski je na visokom sedmom mjestu najčitanijih živućih hrvatskih autora u 2014. godini. Sigurni smo da su i ovi priručnici doprinjeli tome pa možda ne bi bilo loše svoju stručnu ili kućnu biblioteku popuniti kojim stručno-popularnim priručnikom "Kako djetetu pomoći da.....

 

Šifra18962
ISBN987-953-197-962-7
Izdanje2.
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica112
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2013.
Težina149 g
Dimenzije14 × 20,5 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor