Priručnik za nastavnike uz udžbenik Logika autora Gaje Petrovića

za 3. razred gimnazije


Cijena: 7,04  Cijena bez PDV-a: 6,70  Iznos PDV-a: 0,34 

Nema na zalihi

Uz najdugovječniji gimnazijski udžbenik pojavila se i njegova dopuna - priručnik za nastavnike. Ovaj Priručnik bit će dobrodošla pomoć profesorima logike u osmišljavanju kvalitetnog nastavnog procesa, a bit će od koristi i budućim profesorima - polaznicima kolegija Metodika nastave filozofije na filozofskim i drugim fakultetima.

Priručnik se sastoji od dva dijela: prvi se bavi općenito promišljanjem nastave logike u srednjoj školi, a drugi daje komentar i okvirne upute za rad s udžbenikom. Oba dijela priručnika popraćena su kvalitetnim metodičkim prilozima.

U Priručniku se s teorijskog i praktičkog gledišta promišlja svrha i uloga nastave logike u srednjoj školi, posebno njezina izrazita oblikotvorna funkcija u razvoju kritičkog mišljenja s obzirom na bit suvremene koncepcije nastave i obrazovanja. Komentira se udžbenik Logika poglavlje po poglavlje, a osobito njegove izrazite metodičke odlike: induktivan pristup, primat uvodnih pitanja, jasnoća, preglednost i dosljedna simetričnost izlaganja, razvijena tipologija pitanja i zadataka, itd. Upućuje se na korištenje udžbenika u učiteljevoj pripremi za nastavu i u samoj nastavi, te na mogućnosti da i učenici sustavno koriste udžbenik prije nastave, na nastavi i poslije nastave. Upute i savjeti koji se odnose na izbor sadržaja i poantiranje bitnih dijelova pojedinih poglavlja također mogu biti učitelju dragocjeni s obzirom na znatnu opsežnost udžbenika i opsežnost pojedinih poglavlja.

 

Šifra12730
ISBN978-953-197-730-2
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica92
Godina izdanja2005.
Godina prvog izdanja2005.
Težina195 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor