Blog

Poklon uz kupovinu!

Uz narudžbe od 30€ darujemo vam platnenu vrećicu (do isteka zaliha).

PRIPREMA, POZOR, KEMIJA 8

Ispiti znanja namijenjeni su provjeri znanja učenika. Usklađeni su s nastavnim programom, te su oblikovani u dvije sadržajno jednakovrijedne grupe (A i B), čime je omogućen širok izbor ispitnih zadataka. Više na poveznici.

Ova knjiga pisana je kao udžbenik namijenjen i prilagođen studentima sveučilišnih i veleučilišnih prijediplomskih studija na kojima se obrađuje gradivo gospodarske i financijske matematike te se može koristiti na kolegijima koji se bave tim temama.

U udžbeniku je riješeno puno praktičnih i raznovrsnih primjera koji su često potkrepljeni skicama koje omogućavaju lakše razumijevanje postupka rješavanja.

U ovome izdanju detaljnije su obrađeni pojmovi gospodarske i financijske matematike, te je detaljno i pregledno istaknuta matematička pozadina pojedinih pristupa i veze među njima.

Knjiga je bogata matematičkim obrazloženjima koja se ne nalaze u udžbenicima koji obrađuju ovu tematiku te će stoga biti dragocjen materijal svima koji žele bolje razumjeti principe gospodarske i financijske matematike. Brojne slike olakšavaju razumijevanje i savladavanje gradiva kojim se objašnjava teorijska podloga. Ovu knjigu preporučamo kao izvrsnu stručnu literaturu i svim srednjoškolskim nastavnicima koji predaju gospodarsku i financijsku matematiku. Više o knjizi možete saznati na poveznici.

autor: Mohammed Sal Moslehian

Napisati neformalnu knjigu o topologiji nije lak zadatak, tim više ako želite napisati knjigu za tinejdžerski uzrast čitatelja. Autorovo iskustvo u poučavanju tinejdžera topologiji i njegov metodički rad s nastavnicima matematike pridonijeli su nastanku ove atraktivne i izazovne knjige sa zanimljivim temama i brojnim zadatcima koji će potaknuti čitatelje da se zainteresiraju za nove koncepte. Knjiga je pisana na engleskom jeziku.

Više o knjizi možete saznati na poveznici.

Novo! Priča o Mariji A.

autor: Goran Gal

Priča o Mariji A., govori o njenom teškom životnom putu od El Shatta, preko Londona, Zagreba, Bleiburga, post-Jasenovca, Zagreba pa ponovo do Londona. 

Pišući ovu ljubavnu-ratnu dramu pisac je nesvjesno ispisao i emocionalnu povijest toga vremena jer emocije njegovih junaka bolje oslikavaju vrijeme i događaje od starih požutjelih arhivskih dokumenata koji nam možda kazuju činjenice ali ne i svu patnju, bol i sreću koja stoji iza njih.

Više o knjizi možete saznati na poveznici.

autori: Edita Slunjski i Ivan Đikić

Knjiga Obrazovanje – snaga generacije „izvan okvira” izuzetno je vrijedan prilog popularizaciji obrazovanja i znanosti i prava znanstvena rasprava jer dubinski analizira i razlaže uzroke i etiologiju društvenih poremećaja nastalih kao posljedice zanemarivanja značaja obrazovanja i znanosti. Ozbiljna je to kritika stanja koju valja kao takvu prihvatiti jer dolazi iz pera dvaju vrhunskih i etabliranih znanstvenika.

Više o knjizi možete saznati na poveznici.

Novo! MAT ligica – radna bilježnica

autori: Tamara Nemeth, Petar Radanović i Maja Zelčić

Pred vama je 210 zanimljivih zadataka. Gotovo svi su na zaokruživanje i nalik zadatcima s MAT lige – ekipnog matematičkog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola. Radna bilježnica sadrži 6 velikih poglavlja po 35 zadataka. Na kraju radne bilježnice je primjer ispita MAT ligice – natjecanja za 1. razrede osnovne škole.

Više o samoj radnoj bilježnici možete saznati na poveznici.

Novo! Formule iz fizike za osnovnu školu

Odlučili smo u našu ponudu uvrstiti i formule iz fizike za osnovnu školu. Na 6 stranica navedene su najvažnije formule cjelokupne osnovnoškolske fizike.

Više o formulama iz fizike možete saznati na poveznici.

Novo! MAT liga 5-6, radna bilježnica

autorice: Maja Zelčić i Tamara Nemeth

Stigla je prva u seriji MAT liga 5-6 radnih bilježnica! Ova posebna bilježnica sadrži izazovne geometrijske zadatke s ekipnih natjecanja namijenjene učenicima 5. i 6. razreda osnovne škole. Pruža priliku učenicima da istraže matematičke koncepte kroz zanimljive i stimulativne zadatke.

Više o samoj radnoj bilježnici možete saznati na poveznici.

Novo! Ispiti znanja iz matematike 3

autor: Branimir Dakić

Nakon Ispita znanja iz matematike 1 i 2, sada smo izdali nove, osvježene Ispite znanja 3.

Ova knjižica prerađeno je ranije izdanje istovrsne Elementove zbirke zadataka. Sadrži 714 zadataka višestrukog izbora razvrstanih po temama koje slijede Elementove udžbenike iz matematike za 3. razred gimnazija i strukovnih škola.

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor