Blog

Na poveznici ogledni.element.hr možete zaviriti u sva tiskana izdanja naših novih udžbenika koje odabirete za školsku godinu 2021./2022. Sva ostala udžbenička izdanja dostupna su na našem portalu za nastavnike elematika.hr, dok se elektronički udžbenici nalaze na ele-udzbenik.hr i pristup im je trenutno otvoren.

S udžbenikom za 8. razred završen je komplet za učenje matematike od 5. do 8. razreda osnovne škole. Kompleti autorskog tima G. Gojmerac Dekanić, P. Radanovića i S. Varošanec ocijenjeni su kao kvalitetni, moderni udžbenici izuzetne stručne i metodičke vrijednosti. Elektronički udžbenik u potpunosti je prilagođen samostalnom radu učenika i omogućava aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu. Za pisanu provjeru znanja, uz udžbenik su napravljeni i ispiti znanja, a za samostalan rad učenika pri uvježbavanju i utvrđivanju gradiva pripremljena je radna bilježnica. Za pomoć pri učenju pripremili smo radnu bilježnicu Jasno kao broj 8. Na portalu za nastavnike naći ćete mnoštvo dodatnih materijala, priprema za sate, mogućnost kreiranja ispita iz bogate baze zadataka, te mnoštvo dodatnih interaktivnih sadržaja u sklopu elektroničkog udžbenika. Uz komplete od 5. do 7. razreda sad možete pronaći i radne bilježnice namijenjene učenicima s primjerenim oblikom obrazovanja.

Za učenje matematike u gimnazijama i strukovnim školama tu su novi udžbenici za 4. razred najpoznatijeg autorskog dvojca B. Dakića i N. Elezovića, te uz bok njima na dva udžbenika autorice Sanje Varošanec. S novim udžbenikom za 4. razred gimnazija upotpunjen je i komplet udžbenika za učenje fizike u gimnazijama autora D. Horvata i D. Hrupeca od 1. do 4. razreda, te komplet za učenje informatike autorskog tima E. Wendlinga, L. Budina, P. Brođanca, S. Perić i Z. Markučič od 2. do 4. razreda.

Novost među gimanzijskim izdanjima je udžbenik iz filozofije autora B. Ćurka, M. Karduma, M. Novina, J. Perhat, I. Skelac i S. Skansija za 4. razred gimnazija. Autori su na svega 230 stranica vješto posložili sav kurikulumom predviđeni sadržaj. Zahvaljujući promjeni perspektive pisanja udžbenika, pomaknuto je težište s povijesnog i bibliografskog učenja na propitkivanje i filozofsko promišljanje učenika.

Vrijedno nastavljamo i rad na udžbenicima za strukovne škole i predmete. Ove godine napravili smo 10 novih udžbenika iz raznih strukovnih pordručja – elektrotehnike, računalstva (informatike), strojarstva i energetike. Pogledajte koji su to novi udžbenici.

Nova Matematika 5 plus

Sa zadovoljstvom predstavljamo priručnik Matematika 5 plus za dodatnu nastavu matematike za 5. razred osnovne škole autorica Dubravke Glasnović Gracin i Ivane Katalenac.

Nova Matematika 5 plus nasljednica je izdanja iz 2003. godine i u proširenom, nadopunjenom izdanju narasla je za stotinjak stranica te prati novi kurikul.

Agencija za odgoj i obrazovanje uvrstila je priručnik u Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala.

Više informacija pronaći ćete na poveznici.

Matematika na kalendaru

Dvanaest odabranih likovnih radova, po jedan rad za svaki mjesec u godini, postat će dijelom kalendara za 2022. godinu koji će u konačnici krasiti zidove učionica.

Teme natječaja su:
Matematika u mome mjestu
Ljepota je u očima matematičara
Matematika ne znači samo brojke

Na natječaj se mogu prijaviti učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda) Republike Hrvatske svojim individualnim ili skupnim radom.

Likovni rad mora zadovoljiti dva kriterija:
1. mora sadržavati samo jednu temu natječaja
2. treba biti realiziran na vodoravno (pejzažno) položenom papiru A3 formata.
Izbor likovnih tehnika prepušta se učeniku/učenicima.

Natječaj je otvoren od 15. travnja do 31. listopada 2021. Rezultati natječaja bit će javno objavljeni na našim mrežnim stranicama element.hr i Facebook stranici 15. studenog 2021.

Dvanaest najboljih likovnih radova prema odabiru ocjenjivačkog suda bit će nagrađeno poklon-paketima nakladničke kuće Element.

Za detaljnije upute preuzmite:   Pravila i uvjeti natječaja   Suglasnost roditelja   Suglasnost nastavnika

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor