ABC za razgovjetniji razgovor


Cijena: 7,57  Cijena bez PDV-a: 7,21  Iznos PDV-a: 0,36 

Ova zanimljiva, lijepo ilustrirana knjižica nastala je iz autoričine igre riječima koje započinju istim glasom. Na taj je način doživjela vlastiti jezik iz novog ugla i shvatila da ta igra može jednako dobro doći djetetu koje tek uči čitati, strancu koji želi naučiti hrvatski, učitelju i logopedu, kao i štovatelju govorničkih vještina. Autorica je željela da se u slikama skrivalicama doživi nastanak slova kroz sliku, upozna karakter svakog glasa hrvatske abecede.


 

Razmišljanja o knjižici...

Aliteracija je, vjerujem, mišić jezika. A zar nije mudro vježbati mišiće kako bi nam služili? Ponavljanje je majka mudrosti, kažu stari Latini. U ovom se slučaju radi o riječima koje počinju s istim glasom. Ovu mudrost obilato koriste izvrsni govornici i mediji. Zar ne bi bilo izvrsno s tom vještinom započeti od malih nogu i njegovati je u svakoj životnoj dobi?

Sanja Srbljinović Čuček, autorica


Sanja vraća sjetna sjećanja na prve susrete sa slovima. Uspomene na učiteljice koje su nas učile, mame uzdah. Bez razumljivih riječi nema razgovjetnih razgovora ni radosnih rasprava s roditeljima. Vjerujem da Sanjini stihovi, aliteracije i ilustracije mogu inspirirati roditelje i učiteljice za taj važan početak komunikacije. U početku bijaše Riječ...

Dr. Dražen Glavaš, komunikolog


Ovo je jedna zgodna, razigrana knjižica, lijepo ilustrirana koja daje primjere uz koje se može njegovati pravilan govor, a koju također može koristiti logoped u svom radu. U knjižici je obilje primjera za svaki glas naše abecede bilo da se on nalazi na početku, unutar riječi ili da pak njime završava. Može se vježbati ponavljanjem pjesmica, rečenica i priča kao i čitanjem istih. No, važno je napomenuti da ukoliko je potrebno korigirati izgovor određenog glasa logoped je taj koji kreira redoslijed vježbanja pojedinih riječi vodeći računa o finoj i preciznoj koordinaciji govornih organa potrebnih za izgovor pojedinog glasa.

Darija Hercigonja Salamoni, mag. logoped
Poliklinika SUVAG, Zagreb

 

Šifra11194
ISBN978-953-197-194-2
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica68
Godina izdanja2018.
Godina prvog izdanja2018.
Težina190 g
Dimenzije20 × 20 cm
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor