Elektrotehnika 1, udžbenik sa zbirkom zadataka

i multimedijskim sadržajem za 1. razred trogodišnjih strukovnih škola (JMO)


Cijena: 204.75kn Cijena bez PDV-a: 195.00kn Iznos PDV-a: 9.75kn

Udžbenik je namijenjen nastavnome predmetu "Elektrotehnika" u 1. razredu trogodišnjih strukovnih škola čija obrazovna djelatnost pripada elektrotehničkom strukovnom području. Kroz ovaj ćete se udžbenik upoznati s osnovnim električnim pojavama i njihovim zakonitostima. Sve daljnje spoznaje o elektrotehnici i njezinoj primjeni u području elektronike i energetike zasnivaju se na postavkama, pojmovima i definicijama osnova elektrotehnike.

Polazeći od toga, osmislili smo udžbenik s težnjom vizualnog približavanja strogih i složenih znanstvenih zahtjeva u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Sadržaj udžbenika u cijelosti je rađen prema okvirnom nastavnom planu i programu predmeta Elektrotehnika za prvi razred trogodišnjih strukovnih škola, a po novom, jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Zbog složenog nastavnog sadržaja, cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u devet tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Gradivo je popraćeno opisom pokusa, a riješeni primjeri služe za ilustraciju iznesenog gradiva. Čestim ukazivanjem na primjenu, nastojali smo u što većoj mjeri uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Pritom smo koristili mjerne jedinice Međunarodnog sustava mjernih jedinica, skraćeno SI sustava.

Svaka cjelina propraćena je pitanjima za provjeru znanja i zadacima za vježbu. Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: <a href="http://element.hr/multimedija/"

 

Šifra52044
ISBN978-953-250-044-8
Edicija4.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica310
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a1179
Šifra iz kataloga MZO-a731
Godina edicije2018.
Godina prve edicije2008.
Težina560 g
Dimenzije24 × 20 cm

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor