Elektrotehnika i elektronika 2, radna bilježnica

za 3. razred srednjih strukovnih škola za zanimanje tehničar za vozila i vozna sredstva


Cijena: 18,00  Cijena bez PDV-a: 17,14  Iznos PDV-a: 0,86 

Radna bilježnica Elektrotehnika i elektronika 2 autora Nediljke Furčić, Zdravka Varge i Damira Bošnjaka namijenjena je nastavi predmeta elektrotehnika i elektronika za treći razred četverogodišnjih strukovnih škola u području strojarstva i brodogradnje. Napisana je u potpunosti u skladu s programom predmeta Elektrotehnika i elektronika za zanimanje tehničar za vozila i vozna sredstva za treći razred (prema novom kurikulu iz 2017. godine) te čini cjelinu s istoimenim udžbenikom istih autora.

Sadržaj radne bilježnice čine 24 vježbe. Vježbe su metodički, stručno i jasno razrađene uz jednostavan pristup problematici koji je primjeren uzrastu. Svaka vježba prikazuje pojedine važne aspekte elektrotehničkih i elektroničkih laboratorijskih ispitivanja i razrađena je u pravilu po istoj metodičkoj koncepciji:

a) Osnovna teoretska pitanja – odgovoriti ili nadopuniti rečenice ključnim riječima koje nedostaju
b) Zadatci - riješiti, nacrtati sheme ili dijagrame
c) Praktični dio s pokusima - sadrži predložene vrijednosti i više zadataka gradiranih prema težini
d) Pitanja i zadatci kao analiza i zaključak vježbe

Dugogodišnje školsko iskustvo autora u elektrotehničkoj i elektroničkoj struci potvrdilo je da je ovakav način obrade praktičnih vježbi za učenike izuzetno prihvatljiv. Nastavnicima značajno olakšava izradu i osmišljavanje vježbi koje se mogu ostvariti na više načina, stvarnim pokusima pomoću mjerne opreme, instrumenata i modula te računalnim simulacijskim programima. Svaki zadatak predviđen je za samostalni ili grupni rad. Praktični zadatci mogu se samostalno i računski riješiti uz zadane vrijednosti.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila je korištenje ove radne bilježnice i uvrstila je u Popis drugih obrazovnih materijala odlukom od 6. svibnja 2021. g.

 

Šifra12460
ISBN978-953-197-460-8
Izdanje1.
Tisakcrno-bijeli
Uvezspiralni
Osnovni broj stranica138
Artikl je u kataloguASOO-a
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)99999150
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina305.48 g
Dimenzije20 × 28 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor