Elektrotehnika i elektronika za brodostrojarstvo, udžbenik

udžbenik za 3. razred srednjih strukovnih škola za zanimanje tehničar za brodostrojarstvo


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Sadržaj udžbenika u cijelosti je rađen prema okvirnom nastavnom planu i programu (kurikulum iz 2014. godine) predmeta Elektrotehnika i elektronika za treći razred za zanimanje tehničar za brodostrojarstvo. Udžbenik se može koristiti i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku.

Nastavno gradivo u udžbeniku podijeljeno je u sedam tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Cjeline su:

  1. Uvod u elektrotehniku
  2. Krugovi istosmjerne struje
  3. Električno polje i kondenzatori
  4. Elektromagnetizam
  5. Izmjenične sinusne struje
  6. Trofazni sustav
  7. Elektronika

Na kraju svakog poglavlja dodana su pitanja za provjeru znanja. Dodan je i veliki broj zadataka za samostalno rješavanje. Na kraju knjige nalazi se privitak s mjernim jedinicama, višekratnicima i grčkim slovima. Također je uvršten pojmovnik. Gradivo je popraćeno opisom pokusa, a riješeni primjeri služe za ilustraciju iznesenog gradiva. Numeričkih primjeri prikazuje proračun i uvode tipične vrijednosti pojedinih veličina. Relativno složena materija opisuje se jednostavnim rječnikom, pri čemu se inzistira na potrebnim jednadžbama. Jasnoća iznesenog teksta upotpunjena je preglednim ilustracijama, crtežima i električnim shemama. U  praćenju i savladavanju materije vrlo su korisne izdvojene napomene koje naglašavaju ključne izraze i definicije. Uz teorijsko objašnjenje pojedinih pojmova navedena je i primjena. Opisan pristup  primjeren je uzrastu učenika i služi njihovom lakšem razumijevanju i savladavanju navedenog gradiva. U tome će im značajno pomoći i pitanja za provjeru znanja uvrštena na kraju svakog poglavlja, te veći broj zadataka za samostalno rješavanje. Osim što doprinosi stjecanju znanja, udžbenik potiče na kreativnost u daljnjoj nadogradnji znanja i vještina u području elektrotehnike.

Autori su uspjeli pretočiti teško temeljno znanje u tekst koji bi mogao zainteresirati učenike i potaknuti njihovu želju za znanjem i istraživanjem ovog područja STEM-a.

Udžbeni prati radna bilježnica.

 

Šifra12482
ISBN978-953-197-482-0
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica266
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7340
Šifra iz kataloga MZO-a5002
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)7340
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina476 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor