Energetska elektronika 1


Cijena: 15,93  Cijena bez PDV-a: 15,17  Iznos PDV-a: 0,76 

Nema na zalihi

Uporaba priručnika u školama kao pomoćnog nastavnog sredstva odobrena je odlukom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 18. siječnja 2019. Za ovaj priručnik Ministarstvu znanosti i obrazovanja predan je zahtjev za odobravanje korištenja udžbenika i uvrštavanje u katalog odobrenih udžbenika.


Sadržaj priručnika pisan je prema okvirnom nastavnom planu i programu predmeta za zanimanje tehničar za elektroniku. Osim toga priručnik se može koristiti u svim onim školama čija naobrazba pripada elektrotehničkom strukovnom području.

Nastavni sadržaj rađen je u skladu s dobi učenika i podijeljen na tri poglavlja:

  1. Uvod u energetsku elektroniku
  2. Komponente energetske elektronike
  3. Ispravljači

 

Na kraju svakog poglavlja nalazi se sažetak i pitanja za ponavljanje. Sažetak poglavlja ima svrhu pomoći učenicima s poteškoćama u razumijevanju gradiva koje je obuhvaćeno tim poglavljem. Važne zakonitosti i jednadžbe popraćene su riješenim primjerima, a na kraju drugog i trećeg poglavlja nalaze se zadatci za ponavljanje i uvježbavanje nastavnog sadržaja, u svrhu kvalitetnijeg i lakšeg usvajanja nastavnih sadržaja.

Nedostatak predznanja je najčešći uzrok poteškoća u razumijevanju gradiva iz područja elektrotehnike. Stoga su u pojedinim poglavljima opisani neki potrebni pojmovi, strukture i zakonitosti koji vrijede za poluvodičke elemente.

 

Šifra12056
ISBN978-953-197-056-3
Izdanje1
Osnovni broj stranica172
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina370 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor