Kategorija:

Fizika 3, pojmovi i koncepti, udžbenik

s multimedijskim sadržajem za 3. razred četverogodišnjih strukovnih škola s četverogodišnjim učenjem fizike


Cijena: 28,00  Cijena bez PDV-a: 26,67  Iznos PDV-a: 1,33 

Što je fizika? Fizika je temeljna prirodna znanost. Temeljna znači osnovna, a druge se znanosti temelje na njoj. Prirodna znači da istražuje prirodu. Sama riječ fizika potječe od grčke riječi φύσις, što znači priroda. Konačno, znanost je sustav znanja prikupljenog znanstvenim metodama.

Što su pojmovi i koncepti? Fizikalni pojmovi su apstraktne tvorevine ljudskog uma kojima opisujemo pojedina svojstva fizikalnog svijeta. Opseg i sadržaj fizikalnih pojmova neprestano se mijenjaju. Fizikalni koncepti su složeni sustavi ideja koji povezuju fizikalne pojmove. Razvoj fizikalnih koncepata čini samu bit fizike.

Zašto učiti fiziku? Razumijevanje fizike omogućuje nam da odgovorimo na mnoga zanimljiva pitanja. Primjerice: Zašto je nebo plavo? Kako je nastao svemir? Zašto Sunce sja i hoće li se jednog dana ugasiti? Zašto magnet privlači željezne predmete? Što su zapravo oblaci, kiša, munje i gromovi? Zašto Mjesec ne padne na Zemlju? Od čega je građen svijet? Zašto su nestali dinosauri? Kako rade mobiteli i računala?

Znanje fizike nužno je za razumijevanje svijeta koji nas okružuje, kako prirodnih pojava, tako i moderne tehnologije. Koji god posao kasnije u životu radili, to razumijevanje bit će vaša iznimno vrijedna vještina.

Komplet s udžbenikom čine zbirka zadataka i radna bilježnica.


Multimedijske sadržaje možete prema vrsti škole i predmetu pronaći ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52156
ISBN978-953-250-156-8
Izdanje2
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica148
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a4004
Šifra iz kataloga MZO-a2367
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)4004
Godina izdanja2016.
Godina prvog izdanja2010.
Težina380 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor