Fizika u medicini 1, zbirka zadataka

za 1. razred medicinskih i zdravstvenih škola s dvogodišnjim programom fizike


Cijena: 61.95kn Cijena bez PDV-a: 59.00kn Iznos PDV-a: 2.95kn

Što je fizika? Fizika je temeljna prirodna znanost. Temeljna znači osnovna, a druge se znanosti temelje na njoj. Prirodna znači da istražuje prirodu. Sama riječ fizika potječe od grčke riječi φύσις, što znači priroda. Konačno, znanost je sustav znanja prikupljenog znanstvenim metodama.

Što su pojmovi i koncepti? Fizikalni pojmovi su apstraktne tvorevine ljudskog uma kojima opisujemo pojedina svojstva fizikalnog svijeta. Opseg i sadržaj fizikalnih pojmova neprestano se mijenjaju. Fizikalni koncepti su složeni sustavi ideja koji povezuju fizikalne pojmove. Razvoj fizikalnih koncepata čini samu bit fizike.

Zašto učiti fiziku? Razumijevanje fizike omogućuje nam da odgovorimo na mnoga zanimljiva pitanja. Primjerice: Zašto je nebo plavo? Kako je nastao svemir? Zašto Sunce sja i hoće li se jednog dana ugasiti? Zašto magnet privlači željezne predmete? Što su zapravo oblaci, kiša, munje i gromovi? Zašto Mjesec ne padne na Zemlju? Od čega je građen svijet? Zašto su nestali dinosauri? Kako rade mobiteli i računala?

Znanje fizike nužno je za razumijevanje svijeta koji nas okružuje, kako prirodnih pojava, tako i moderne tehnologije. Koji god posao kasnije u životu radili, to razumijevanje bit će vaša iznimno vrijedna vještina.

Komplet sa zbirkom zadataka čini udžbenik.


Multimedijske sadržaje možete prema vrsti škole i predmetu pronaći ovdje: element.hr/multimedija.


 

Šifra52193
ISBN978-953-250-193-3
Edicija1
Tisakcrno-bijeli
Uvezspiralni
Osnovni broj stranica68
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a4256
Šifra iz kataloga MZO-a2776
Godina edicije2014.
Godina prve edicije2014.
Težina140 g
Dimenzije24 × 20 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor