Matematičar u Zagrebu


Cijena: 12,61  Cijena bez PDV-a: 12,01  Iznos PDV-a: 0,60 

Listajući i čitajući ovu monografiju u boji čitatelj će imati osjećaj kao da šeće Zagrebom u društvu domaćina koji jako voli svoj grad. Taj domaćin je pritom još i matematičar, pa se na pojedinim mjestima u gradu zastaje kako bi ih se pogledalo kroz matematičke naočale. Asocijacije na matematičke pojmove koje pritom dolaze spontane su i prirodne, a tečno se prelijevaju životne, gradske i apstraktne matematičke teme.

Većina fotografija, kojih ima oko 300 i svaka je povezana s temom o kojoj se raspravlja, djelo je autora koji je s fotografskim aparatom u ruci godinama šetao svojim Gradom.

Iz teksta se može iščitati veliko iskustvo autora u nastavi matematike, kao i velika ljubav za grad u kojem živi. Knjiga može odlično poslužiti i kao dodatna literatura u nastavi matematike – izvor ideja za panoe, projekte, seminarske i maturalne radove, ali i kao prigodan poklon. Zagreb još nije imao ovakav vodič kroz grad, a vjerujem kako bi se i drugi europski ili svjetski gradovi voljeli pohvaliti sličnim suvenirom.

Svečano predstavljanje knjige Matematičar u Zagrebu održano je 1. srpnja 2014. godine u Zagrebu, u okviru 6. Kongresa nastavnika matematike Republike Hrvatske održanom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Fotografije možete pogledati ovdje.

 

Šifra12493
ISBN978-953-197-493-6
Izdanjeprvo
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica136
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2014.
Težina468 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor