Osnove elektrotehnike 1, udžbenik sa zbirkom zadataka

i multimedijskim sadržajem za 1. razred srednjih elektrotehničkih škola


Cijena: 23,00  Cijena bez PDV-a: 21,90  Iznos PDV-a: 1,10 

Osnove elektrotehnike je temeljni predmet u obrazovanju svakog elektrotehničara, a kroz ovaj ćete se udžbenik upoznati s osnovnim električnim pojavama i njihovim zakonitostima. Sve daljnje spoznaje o elektrotehnici i njezinoj primjeni u području elektronike i energetike zasnivaju se na postavkama, pojmovima i definicijama osnova elektrotehnike.

Polazeći od toga, udžbenik je osmišljen s težnjom vizualnog približavanja strogih i složenih znanstvenih zahtjeva u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Sadržaj udžbenika u cijelosti je rađen prema okvirnom nastavnom planu i programu predmeta "Osnove elektrotehnike 1" za prvi razred elektrotehničkih škola i drugih škola čija obrazovna djelatnost pripada elektrotehničkom strukovnom području.

Zbog složenog nastavnog sadržaja, cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u trinaest tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Gradivo je popraćeno opisom pokusa, a riješeni primjeri služe za ilustraciju iznesenog gradiva. Čestim ukazivanjem na primjenu, nastojali smo u što većoj mjeri uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Pritom smo koristili mjerne jedinice Međunarodnog sustava mjernih jedinica, skraćeno SI sustava.

Svaka cjelina propraćena je pitanjima za provjeru znanja i zadacima za vježbu. Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj bilježnici dani su zadaci za praktičan rad (zadaci za laboratorijske vježbe). Kod mnogih se traži objašnjenje rezultata i postupaka. Ilustriranim materijalima se učeniku pokušalo približiti elektrotehniku te potaknuti želju za daljnjim proučavanjem ovog područja u kojem je dio bogatsva svijeta i čovjeka.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52042
ISBN978-953-250-042-4
Izdanje6.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica318
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a1191
Šifra iz kataloga MZO-a925
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)1191
Godina izdanja2018.
Godina prvog izdanja2007.
Težina533 g
Dimenzije24 × 20 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor