Programiranje aplikacija za Android


Cijena: 19,91  Cijena bez PDV-a: 18,96  Iznos PDV-a: 0,95 

Programiranje za Android uređaje je polje koje se vrlo brzo razvija i mijenja, ponekad gotovo na dnevnoj bazi. Android uređaji dio su naše svakodnevnice i čini se da će to još dugo i ostati. U trenutku pisanja ovog teksta, najnovija inačica Android Studija je 2.3.3, a Androida 8.0 i u njima su pisani primjeri u knjizi. Uložen je trud da se prikažu najnovije tehnologije, ali dan je i prikaz nekih značajki starijih inačica (jer, ne smijemo zaboraviti, nemaju svi korisnici najnovije Android uređaje). Naglasak je stavljen na čim skorije samostalno korištenje Androida, te omogućavanje kasnijeg samostalnog snalaženja u svim budućim novijim inačicama Androida.

Temelj ovog sveučilišnog priručnika su predavanja iz kolegija Programiranje za suvremene procesore ‒ Android programiranje, koji se izvodi na Diplomskom sveučilišnom studiju Računarstva i matematike Matematičkog odjela PMF-a u Zagrebu.

Namjera nije da se dâ potpuni pregled svih opcija i mogućnosti (jer bi takva knjiga nadmašila opsegom okvire praktičnosti i upotrebljivosti), već da se čitatelju, kroz kratka i pregledna poglavlja, omogući da od početka počne samostalno programirati, i dok čita, izvoditi na računalu sve ponuđene primjere i zadatke. To ovu knjigu čini prikladnom i zanimljivom puno širem krugu čitatelja zaniteresiranih za programiranje za Android.

Poželjna predznanja uključuju osnovne koncepte objektno orijentiranog programiranja, relacijskih baza podataka i HTML-a. Kako bi se knjiga učinila dostupnom i onima kojima ta predznanja nedostaju, neka od osnovnih obrazloženja sadrži dio knjige Dodatak.

 

Prateće kodove iz knjige možete preuzeti na: programiranjeandroid.element.hr

 

Šifra13579
ISBN978-953-197-579-7
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica216
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2018.
Težina445 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor