Tehničko crtanje 1, udžbenik

s multimedijskim sadržajem za tehničko crtanje i nacrtnu geometriju za 1. razred tehničkih škola u području strojarstva i brodogradnje


Cijena: 13,50  Cijena bez PDV-a: 12,86  Iznos PDV-a: 0,64 

Udžbenik je namijenjen učenicima tehničkih škola u području strojarstva i brodogradnje koji u programu imaju tehničko crtanje s nastavom dva sata tjedno u prvom razredu i dva sata u drugom razredu, od čega jedan sat tjedno teorijske nastave i jedan sat vježbi u dvije grupe po razredu. Obrađeno gradivo je u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Kako je temelj u tehničkom crtanju crtež, i većina sadržaja je objašnjena crtežima, jer je cilj učenike osposobiti kako za crtanje tako i za čitanje tehničkih crteža. Računalom podržano crtanje zamjenjuje crtanje na ploči te je za svaku nastavnu jedinicu obrađeno i crtanje pomoću računala (CAD). Ipak, udžbenik u tom dijelu nije predviđen kao zamjena za priručnik nego daje načine i mogućnosti crtanja u programima AutoCad i Solid Edge. Na početku svakog poglavlja su ključni pojmovi koji upućuju na sadržaj poglavlja, te ciljevi, kako bi učenik znao što treba usvojiti, a za nastavnika naznake ciljeva nastavne cjeline. Nakon obrađenih sadržaja pojedinih poglavlja predložena su i pitanja za ponavljanje i provjeru usvojenog znanja. Uz udžbenik je predviđeno korištenje radne bilježnice koja s njim čini cjelinu te olakšava svladavanje gradiva.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52040
ISBN978-953-250-040-0
Izdanje3
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica118
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a1249
Šifra iz kataloga MZO-a1025
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)1249
Godina izdanja2015.
Godina prvog izdanja2008.
Težina280 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor