Tehnička mehanika-statika i kinematika, udžbenik

udžbenik za 1. razred srednjih strukovnih škola za zanimanje tehničar za mehatroniku


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Udžbenik prati sadržaj kurikuluma za predmet Tehnička mehanika - Statika i kinematika za zanimanje tehničar za mehatroniku. Sastoji se od dvaju dijelova.

U prvom dijelu su teorijske osnove zadane kurikulumom. One su podijeljene na nastavne teme odnosno jedinice. Svi novi pojmovi  otisnuti su podebljanim slovima u boji da se mogu odmah uočiti. Važna pravila, zaključci, sažetci i jednadžbe (formule) su otisnuti na obojanom pravokutniku  koja omogućuju lakše snalaženje u korištenju udžbenika. Svaka tema završava s nekoliko karakterističnih riješenih numeričkih zadataka čija je svrha pokazati primjenu teorijskih sadržaja u rješavanju praktičnih problema. Svaka cjelina ili poglavlje završava sa skupom teorijskih pitanja. Njihove odgovore treba potražiti u prethodnom izloženom tekstu te se na taj način  omogućava učenje i samoprovjera ishoda usvojenog gradiva.

Drugi dio udžbenika sadrži vježbe zadane kurikulumom. Koncepcija vježbi je takva da su prva pitanja teorijske naravi koja su u funkciji ponavljanja gradiva, odnosno pripreme za rješavanje numeričkih zadataka. Smjernice za izbor zadataka bile su da se uvrste jednostavniji i složeniji zadaci s ciljem da omogući nastavniku prilagođavanje zadataka mogućnostima učenika.

 

Šifra12382
ISBN978-953-197-382-3
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica258
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7357
Šifra iz kataloga MZO-a5016
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)7357
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina463 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor