Uvod u teoriju informacije i kodiranje


Cijena: 21,37  Cijena bez PDV-a: 20,35  Iznos PDV-a: 1,02 

U suvremenom društvu informacija i znanje predstavljaju najvažnije resurse koji su duboko ukorijenjeni u život modernog čovjeka i čitavo društvo. Tijekom više od jednog stoljeća razvoja elektroničkih komunikacija nastao je opsežan skup praktičnih i teorijskih znanja o komunikacijama u smislu prijenosa informacija pod najboljim mogućim uvjetima. Ova knjiga postavlja teoretske osnove za razumijevanje pojma informacije, njezin prijenos, pohranjivanje i upravljanje njome.

Organizacija knjige i redoslijed poglavlja odabrani su logičkim slijedom koji se temelji na prikazu komunikacijskog sustava: od središnjeg komunikacijskog kanala prema rubovima sustava. Shodno tome, slijede redom poglavlja: osnovni pojmovi teorije informacije, komunikacijski kanali u kontinuiranom vremenu, zaštitno kodiranje, entropijsko kodiranje, izvorno kodiranje, informacijska svojstva i principi kodiranja medija.

Uvod u teoriju informacije i kodiranje namijenjen je studentima i inženjerima elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, informacijske i komunikacijske tehnologije, te svima koji se na bilo koji način bave teorijom informacije.

 

Šifra13605
ISBN978-953-197-605-3
Izdanje2.
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica412
Godina izdanja2012.
Godina prvog izdanja2007.
Težina690 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor