Nagrada Grada Zagreba

Veliko priznanje prof. dr. sc. Editi Slunjski

S izrazitim zadovoljstvom pridružujemo se čestitkama našoj autorici, prof. dr. sc. Editi Slunjski, na dobivenoj Nagradi Grada Zagreba u 2016. godini.

To vrijedno priznanje dodijeljeno je “za dugogodišnji značajan doprinos i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, posebno istraživanju i izradi kurikuluma ranog odgoja. Autorica je sedamdesetak znanstvenih i stručnih radova te 21 knjige posvećene kurikulumu ranog odgoja, izučavanju različitih aspekata odnosa i funkcioniranja ustanove ranog odgoja te pedagoškoj kompetentnosti odgajatelja i pedagoga.

Njezine posljednje tri monografije (objavljene 2011., 2012. i 2015.) posve su novo polazište u razmatranju problematike kurikuluma ranog odgoja i obrazovanja zasnovanog na humanističkim idejama i razvojno primjerenoj praksi. Bila je i voditeljica ekspertne radne skupine za izradu “Nacionalnog kurikuluma i predškolskog odgoja Republike Hrvatske” koji je stupio na snagu 2015. Znanstvenim, nastavnim i javnim djelovanjem pridonijela je širenju ugleda pedagoške struke te se velikim znanstvenim i stručnim autoritetom afirmirala u republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Drago nam je da je jedna od triju posebno naglašenih monografija, Izvan okvira, u kojoj se istražuju neke nove mogućnosti razvoja predškolske odgojno-obrazovne prakse i kurikuluma, među našim izdanjima.

Jednako tako, nemojmo zaboraviti niti vrlo popularnu zbirku od devet stručno-metodičkih priručnika Kako djetetu pomoći da…, za koju je autorica nagrađena Državnom godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti u 2014. godini, a u kojima su vješto i na zanimljiv način znanstvene spoznaje pretočene u razumljiv, optimističan i lako čitljiv tekst koji čitatelja okupira, inspirira i obogaćuje.

    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor