Elektronički sklopovi, udžbenik

s multimedijalnim sadržajem za 3. razred četverogodišnjih strukovnih škola u području elektrotehnike


Cijena: 19,00  Cijena bez PDV-a: 18,10  Iznos PDV-a: 0,90 

Ovaj udžbenik namijenjen je za nastavni predmet "Elektronički sklopovi" za 3. razred četverogodišnjih strukovnih škola u području elektrotehnike, za poučavanje u zanimanjima: elektrotehničar, tehničar za elektroniku, tehničar za radiokomunikacije, tehničar za telekomunikacije, tehničar za procesnu tehniku i tehničar za računalstvo. Udžbenik se može koristiti u izbornoj nastavi iz elektroničkih sklopova, kao i u drugim zanimanjima u kojim se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku.

Udžbenik je koncipiran tako da se vizualno približe strogi i složeni znanstveni zahtjevi u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Zbog složenog nastavnog sadržaja cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u šesnaest tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz poluvodičkih komponenti i jednostavnijih elektroničkih sklopova. Razumijevanje jednostavnijih sklopova osnovni je preduvjet za razumijevanje složenijih elektroničkih sklopova i uređaja. Također, svaka cjelina propraćena je pitanjima za provjeru znanja.

Čestim ukazivanjem na primjenu nastojalo se što češće uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području elektronike.

Kako je nastavni plan i program složen i opsežan, predlaže se se neke cjeline obrade skraćeno. Takve cjeline označene su zvjezdicom, primjerice: 1.3.2 Dinamička svojstva diode*.

Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati i radna bilježnica.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52120
ISBN978-953-250-120-9
Izdanje5
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica270
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a2937
Šifra iz kataloga MZO-a1969
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)2937
Godina izdanja2016.
Težina463 g
Dimenzije24 × 20 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor