Elektronika 1, udžbenik

za 2. razred srednjih strukovnih škola (1. dio za dvogodišnje učenje)


Cijena: 21,50  Cijena bez PDV-a: 20,48  Iznos PDV-a: 1,02 

Ovaj udžbenik namijenjen je nastavnom predmetu Elektronika za drugi razred četverogodišnjih strukovnih škola, za poučavanje u zanimanju tehničar za elektroniku. Udžbenik se može koristiti u izbornoj nastavi iz elektroničkih sklopova, kao i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku.

Udžbenik je koncipiran tako da se vizualno približe strogi i složeni znanstveni zahtjevi u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Zbog složenog nastavnog sadržaja cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku raspoređeno je u šest tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz poluvodičkih komponenata i jednostavnijih elektroničkih sklopova. Razumijevanje jednostavnijih sklopova osnovni je preduvjet za razumijevanje složenijih elektroničkih sklopova i uređaja. Također, svaka cjelina popraćena je pitanjima za provjeru znanja i zadatcima za samostalno rješavanje. Čestim ukazivanjem na primjenu nastojalo se što češće uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području elektronike.

Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj bilježnici dani su i zadatci za laboratorijske vježbe. Kod mnogih se traži objašnjenje rezultata i postupaka.

 

Šifra12344
ISBN978-953-197-344-1
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica142
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6283
Šifra iz kataloga MZO-a4086
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6283
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina260 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor