Kategorije:

Fizika 3, udžbenik

za 3. razred gimnazija (2 ili 3 sata nastave tjedno)


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Ovaj je udžbenik namijenjen učenicima trećeg razreda gimnazija. U njega je ugrađeno veliko znanstveno i nastavno iskustvo autora, njihovo dugogodišnje iskustvo rada na srednjoškolskim i sveučilišnim udžbenicima, kao i rada na pripremi kurikularne reforme. U skladu s općim načelima te reforme, težište učenja fizike nije na pukom nabrajanju mnoštva činjenica, nego na razumijevanju temeljnih pojmova i koncepcija. Zato knjiga sadrži veliki broj konceptualnih zadataka, potpuno riješenih primjera te numeričkih zadataka.

Elektronički dio udžbenika sadrži mnoge dodatne sadržaje, animacije, interaktivne pokuse i poveznice. Konceptualni zadatci u elektroničkom dijelu također su interaktivni; Naputcima i komentarima vode učenika do razumijevanja pojedinog problema. Popratni elektronički sadržaj uključuje i detaljne postupke rješenja zadataka, a ne samo krajnji rezultat.

Teme obrađene u udžbeniku podijeljene u četiri poglavlja: “Magnetske pojave”, “Titranje”, “Valovi” te “Svjetlost”. Dodatno peto poglavlje “Mjerenja u fizici” sustavno obrađuje mjerenje kao ključni postupak bez kojega fizika ne bi imala nikakvoga smisla. Također obrađuje pogreške mjerenja bez kojih pak samo mjerenje u fizici ne bi imalo smisla.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12090
ISBN978-953-197-090-7
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica214
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6669
Šifra iz kataloga MZO-a4438
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6669
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina470 g
Dimenzije28 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor