Kategorije:

Informatika 2, udžbenik

za 2. razred gimnazija (2 ili 3 sata nastave tjedno)


Cijena: 23,00  Cijena bez PDV-a: 21,90  Iznos PDV-a: 1,10 

Ovaj je udžbenik prvenstveno namijenjen učenicima koji pohađaju program prirodoslovno-matematičke gimnazije i prirodoslovne gimnazije, no prikladan je i za sve ostale gimnazijske programe i strukovne programe za drugu godinu učenja informatike. U obradi sadržaja nije potrebno pratiti redoslijed poglavlja kako je određeno udžbenikom. Prvo poglavlje uvodi učenika u projektni pristup rješavanju problema. U ostalim su poglavljima, uz zadatke za ponavljanje i vježbu, dani i prijedlozi projekata koji od učenika zahtijevaju istraživanje određene građe, pa i alata koji će koristiti za prikaz samog projekta. Projekti se mogu raditi individualno ili u timu. Pri timskom se radu svakako preporuča korištenje nekog od programskog alata za suradnju.

Sadržaji vezani za usvajanje ishoda iz domene Računalno razmišljanje i programiranje prezentirani su programskim jezikom Python inačice 3.6 i više. Kako je jedan od temeljnih zahtjeva kod rješavanja svih problema, pa tako i problema iz područja računalnog razmišljanja, podjela problema u manje cjeline, programske se funkcije i moduli uvode na samom početku sadržaja vezanih za ovo područje.

Uz sadržaje u tiskanom dijelu udžbenika učeniku su na raspolaganju i sadržaji u elektroničkom dijelu udžbenika. Tamo se nalaze rješenja zadataka, programski kodovi većih programa, sadržaji za proširenje znanja, dodatni digitalni materijali i ostalo.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12392
ISBN978-953-197-392-2
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica240
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6670
Šifra iz kataloga MZO-a4439
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6670
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina450 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor