Matematika 4, udžbenik

za 4. razred gimnazija i strukovnih škola (3 ili 4 sata nastave tjedno)


Cijena: 26,50  Cijena bez PDV-a: 25,24  Iznos PDV-a: 1,26 

Ovaj udžbenik za 4. razred gimnazija i strukovnih škola namijenjen je učenicima koji tijekom školske godine imaju 96 ili 128 sati matematike, tj. koji tjedno imaju 3 ili 4 sata nastave matematike.

U udžbeniku je svaka od sedam nastavnih cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te niz zadataka. Svaki od tih elemenata vizualno je istaknut bilo bojom bilo upotrebom posebnog grafičkog elementa koji ističe različitosti matematičkog sadržaja.  Tako su na svijetloj pastelnoj podlozi dani primjeri, važni su pojmovi istaknuti tiskom u boji, bitna svojstva i definicije su stavljeni u posebne okvire koji i vizualno naglašavaju da se radi o važnim mjestima u gradivu, uz tekst postavljene su oznake koje učenika upućuju na dodatni sadržaj u digitalnoj inačici.

Primjeri koji su dani u svakoj temi pomažu usvajanju pojedinog koncepta ili ilustriraju  primjenu pojedinog algoritma ili matematičkog svojstva. Izrađujući te detaljno riješene primjere učenik svladava ključne pojmove nastavne teme i ostvaruje neke od zacrtanih ishoda. Na kraju svake teme dan je niz zadataka s rješenjima na kraju udžbenika. Neki od zadataka dani su u formi zadataka višestrukog izbora kako bi se učenici pripremili za susret s tom vrstom zadataka na državnoj maturi. Nakon uspješne izrade tih zadataka može se očekivati da je učenik usvojio sve ishode predviđene kurikulom za 4. razred srednje škole.

U digitalnoj verziji udžbenika primjeri iz tiskanog dijela udžbenika popraćeni su sličnim interaktivnim primjerima kojima je svrha procjena razumijevanja prethodnog sadržaja, u cjelinama geometrijskog sadržaja nalaze se programi napravljeni u programu dinamičke geometrije. Također, u dijelovima pod nazivom Kutak plus postavljeni su dodatni sadržaji iz matematike koji mogu poslužiti kao temelj za izradu projekta. Svi ti materijali će omogućiti učeniku da koristeći različite načine i tehnike ostvari ishode predviđene u ovom ciklusu obrazovanja.

U elektroničkom dijelu udžbenika dio je matematičkog sadržaja proširen, dodani su dokazi nekih tvrdnji, povijesne zanimljivosti, novi primjeri. U njoj se nalazi i cijeli spektar aktivnosti kojima se uvježbava, ponavlja gradivo, pa i vrednuje postignuti napredak.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

 

Šifra12095
ISBN978-953-197-095-2
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7345
Šifra iz kataloga MZO-a5007
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)7345
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina500 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor