Matematika 4, udžbenik

za 4. razred strukovnih škola (2 sata nastave tjedno)


Cijena: 23,00  Cijena bez PDV-a: 21,90  Iznos PDV-a: 1,10 

Ovaj udžbenik za 4. razred strukovnih škola namijenjen je učenicima koji tijekom školske godine imaju 64 sata matematike, tj. koji tjedno imaju 2 sata nastave matematike.

Za 4. razred strukovnih škola s 64 sata matematike postoje dvije verzije kurikula: jedna za one učenike koji su u prethodnim razredima imali 70 sati matematike na godišnjoj razini i druga za učenike koji su u prethodnim razredima imali 105 sati matematike. Udžbenik sadrži gradivo koje obuhvaća obje verzije kurikula, a na početku knjige je dana shema iz koje je vidljivo koja poglavlja su namijenjena jednom programu, a koja drugome.

U udžbeniku je svaka od nastavnih cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te niza zadataka. Svaki od tih elemenata vizualno je istaknut bilo bojom bilo upotrebom posebnog grafičkog elementa koji ističe različitosti matematičkog sadržaja.  Tako su na svijetloj pastelnoj podlozi dani primjeri, važni su pojmovi istaknuti tiskom u boji, bitna svojstva i definicije su stavljeni u posebne okvire koji i vizualno naglašavaju da se radi o važnim mjestima u gradivu, uz tekst su postavljene oznake koje učenika upućuju na dodatni sadržaj u digitalnoj verziji i tako dalje.

Primjeri koji su dani u svakoj temi pomažu usvajanju pojedinog koncepta ili ilustriraju primjenu pojedinog algoritma ili matematičkog svojstva. Izrađujući te detaljno riješene primjere učenik svladava ključne pojmove nastavne teme i ostvaruje neke od zacrtanih ishoda. Na kraju svake teme dan je niz zadataka s rješenjima na kraju udžbenika. Nakon uspješne izrade tih zadataka može se očekivati da je učenik usvojio sve ishode predviđene kurikulom za 4. razred srednje škole.

U elektroničkom dijelu udžbenika dio je matematičkog sadržaja proširen, dodani su dokazi nekih tvrdnji, povijesne zanimljivosti, novi primjeri. U njoj se nalazi i cijeli spektar aktivnosti kojima se uvježbava, ponavlja gradivo, pa i vrednuje postignuti napredak. Svaki je primjer popraćen sličnim interaktivnim zadatkom kojemu je svrha procjena razumijevanja prethodnog sadržaja, a geometrijski su primjeri popraćeni programčićima napravljenima u programu dinamičke geometrije.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

 

Šifra12099
ISBN978-953-197-099-0
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica212
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7344
Šifra iz kataloga MZO-a5006
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)7344
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina386 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor