Matematika 5, 2. dio, udžbenik

za 5. razred osnovne škole


Cijena: 9,60  Cijena bez PDV-a: 9,14  Iznos PDV-a: 0,46 

Ovaj udžbenik drugi je dio kompleta koji se sastoji od dvije tiskane knjige te elektroničkog materijala. Tiskani je udžbenik dovoljan za samostalno svladavanje matematičkih sadržaja, no u elektroničkom se dijelu udžbenika nalazi cijeli spektar dodatnih aktivnosti kojima se uvježbava i ponavlja gradivo te vrednuje postignuti napredak.

U udžbeniku je svaka od sedam nastavnih cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže uvodni problem – često prezentiran stripom, obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te zadataka. Svaki od tih elemenata istaknut je bojom koja ističe različitosti matematičkog sadržaja. U svladavanju gradiva pomažu i čitatelja vode četiri petoškolca: Ana, Darko, Lucija, Marin, dok neizostavne primjedbe i upute daje simpatični Robotko. Ishodi i ključni pojmovi usko vezani uz pojedinu nastavnu cjelinu nalaze se na početnoj stranici cjeline. Na kraju svake cjeline nalaze se zadatci za ponavljanje, složeniji zadatci te niz zadataka tzv. Semafor, koji pomaže učeniku pri samovrednovanju. Rješenja zadataka dana su na kraju knjige.

U elektroničkom je dijelu udžbenika, koji je iste strukture kao i tiskana knjiga, svaki primjer popraćen sličnim interaktivnom primjerom kojemu je svrha procjena razumijevanja prethodnog sadržaja, geometrijski primjeri su popraćeni interaktivnim programčićima napravljenima u programu dinamičke geometrije Geogebra, a dani su i neki video uratci koji vizualiziraju pojedine postupke. U elektroničkom se dijelu udžbenika, pod nazivom Kutak plus nalaze i dodatni matematički sadržaji. Posebno treba istaknuti elemente pod nazivima Istražite, Promislite koji se nalaze na početku i na kraju lekcije. Prvi od njih ima motivacijsku ulogu, dok je drugi refleksivno pitanje ili zadatak kojemu je svrha osvrt na upravo završenu lekciju ili korelacija s nekim drugim dijelom matematike, drugog predmeta ili svakodnevnog života. U elektroničkom se udžbeniku nalaze i igrice, križaljke, BZZZ-ovi, kvizovi i drugi materijali koji pomažu ostvarivanju ishoda učenja i vrednovanju.

Prvi dio udžbenika možete pregledati i naručiti ovdje.


Za pisanu provjeru znanja, uz udžbenik su napravljeni i ispiti znanja, a za samostalan rad pri uvježbavanju i utvrđivanju gradiva radna bilježnica. Za učenike s primjerenim oblikom školovanja pripremili smo radne bilježnice Lagana matematika 5. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje uvršteni su u Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala.


Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.


 

Šifra11042
ISBN978-953-197-042-6
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica154
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6117
Šifra iz kataloga MZO-a3936
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina330 g
Dimenzije20 × 28 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor