Kako bi se vaši predškolci što bolje pripremili za ulazak u školske klupe, donosimo vam još jednu lijepu radnu slikovnicu. Raznovrsni sadržaj i zadatci omogućit će djetetu da o sebi i svijetu koji ga okružuje nauči puno novih stvari.

Gotovo kao mali udžbenik, slikovnica kreće od svega što je djetetu blisko, kao što su igračke, prijatelji, obitelj i dom. Zatim se djetetov horizont postepeno širi rješavanjem problema vezanih uz djetetovu okolinu. Dijete priča o putu od kuće do vrtića, rješava zadatke vezane uz promet, a zatim promatra svoj kraj, uči razliku između žive i nežive prirode te kako treba očuvati prirodu. Osim o voću, povrću, domaćim i divljim životinjama, dijete će naučiti koja su osnovna svojstva vode i zraka te zašto je važna Sunčeva toplina. Saznat će da postoji elektricitet i magneti te kako se tko kreće i zašto se pokreće. A pričat će i o tome što se događa kad slavi rođendan i kako se treba ponašati kad dođu gosti ili na izletu. Proći će kroz sva 4 godišnja doba, naučit će ponešto o biljkama i kukcima, gdje žive životinje te koje su ptice selice, a koje stanarice. Pričat će i o tome što znači brinuti se o svom zdravlju, kao i o zdravoj prehrani, te o svojim željama i o tome što će biti kad odraste. A da bi sve to bilo još zabavnije, u sredini slikovnice nalaze se naljepnice koje dijete treba zalijepiti na odgovarajuća mjesta u slikovnici, prema danim uputama.

Za roditelje i odgajatelje ova je slikovnica lijepa prilika za druženje s djecom u igri i učenju te izvrsna pomoć u pripremi za polazak u školu. Slikovnica je namijenjena djeci u dobi od 5 do 7 godina, a posebno je preporučujemo onim predškolcima koji mogu i žele više. Odlično će poslužiti i prvašićima kao dodatno i zabavno utvrđivanje naučenog gradiva.

 

Šifra10024
ISBN978-953-197-024-2
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica48
Godina izdanja2015.
Godina prvog izdanja2015.
Težina192 g
Dimenzije21 × 29 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor