Osnove digitalne elektronike, udžbenik

za 2. razred srednjih strukovnih škola (1. dio za dvogodišnje učenje)


Cijena: 23,00  Cijena bez PDV-a: 21,90  Iznos PDV-a: 1,10 

Udžbenik je namijenjen za usvajanje prvog dijela sadržaja digitalne elektronike za dvogodišnje učenje. U njemu se obrađuju sadržaji koji čine nastavni predmet Osnove digitalne elektronike za drugi razred četverogodišnjih strukovnih škola, za zanimanje tehničar za elektroniku. Može se koristiti i u izbornoj nastavi iz Digitalne elektronike, kao i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku. Osim toga može poslužiti i za pripremu za državnu maturu iz izbornog predmeta Informatika.

Cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u šest tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz brojevnih sustava i kodova, logičkih sklopova, poluvodičke izvedbe logičkih sklopova, logičke algebre te multivibratora u digitalnoj elektronici. Razumijevanje jednostavnijih logičkih sklopova osnovni je preduvjet za razumijevanje složenijih digitalnih sklopova i uređaja koji se obrađuju u trećem razredu u predmetu Digitalna elektronika. Također, svaka cjelina popraćena je pitanjima za provjeru znanja i primjerima zadataka. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području digitalne elektronike i računarstva.

Za provjeru usvojenosti ishoda učenja ovog predmeta udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj su bilježnici dani i zadatci za laboratorijske vježbe.

Drugi dio sadržaja digitalne elektronika za dvogodišnje učenje u srednjim strukovnim školama obrađuje se u udžbeniku Digitalna elektronika.

 

Šifra12348
ISBN978-953-197-348-9
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica160
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6316
Šifra iz kataloga MZO-a4119
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6316
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina280 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor