Osnove elektrotehnike 1, udžbenik

za 1. razred srednjih strukovnih škola (1. dio za dvogodišnje učenje)


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Ovaj je udžbenik namijenjen za nastavni predmet Osnove elektrotehnike za prvi razred četverogodišnjih strukovnih škola u području elektrotehnike, za poučavanje u zanimanju tehničar za elektroniku. Udžbenik se može koristiti i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku, u četverogodišnjim, kao i u trogodišnjim zanimanjima.

Osnove elektrotehnike temeljni je predmet u obrazovanju svakog elektrotehničara, a kroz ovaj ćete se udžbenik upoznati s osnovnim električnim pojavama i njihovim zakonitostima. Sve daljnje spoznaje o elektrotehnici i njezinoj primjeni u području elektronike i energetike zasnivaju se na postavkama, pojmovima i definicijama osnova elektrotehnike.

Udžbenik je koncipiran tako da se vizualno približe strogi i složeni znanstveni zahtjevi u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna.

Zbog složenog nastavnog sadržaja cjelokupno je nastavno gradivo u udžbeniku složeno u pet tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline: uvod u elektrotehniku, napon, struja, otpor i snaga, krugovi istosmjerne struje, mreže istosmjerne struje, električni kapacitet i kondenzatori.

Gradivo je popraćeno opisom pokusa, a riješeni primjeri služe za ilustraciju iznesenog gradiva. Čestim ukazivanjem na primjenu nastojalo se u što većoj mjeri uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Pritom se koristilo mjerne jedinice Međunarodnog sustava mjernih jedinica, skraćeno SI.

Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području elektrotehnike.

Nastavak udžbenika je udžbenik Osnove elektrotehnike 2 za drugi razred srednjih strukovnih škola.

 

Šifra12307
ISBN978-953-197-307-6
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica186
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6322
Šifra iz kataloga MZO-a4125
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6322
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina325 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor