Osnove elektrotehnike, udžbenik

za 1. razred srednjih strukovnih škola (za jednogodišnje učenje)


Cijena: 28,50  Cijena bez PDV-a: 27,14  Iznos PDV-a: 1,36 

Udžbenik je namijenjen za nastavni predmet Osnove elektrotehnike za prvi razred četverogodišnjih strukovnih škola, za poučavanje u zanimanjima tehničar za računalstvo i tehničar za mehatroniku. Udžbenik se može koristiti i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku, u četverogodišnjim kao i u trogodišnjim zanimanjima.

Osnove elektrotehnike temeljni je predmet u obrazovanju svakog elektrotehničara, a kroz ovaj ćete se udžbenik upoznati s osnovnim električnim pojavama i njihovim zakonitostima. Sve daljnje spoznaje o elektrotehnici i njezinoj primjeni u području elektronike i energetike zasnivaju se na postavkama, pojmovima i definicijama osnova elektrotehnike.

Udžbenik smo koncipirali tako da se vizualno približe strogi i složeni znanstveni zahtjevi u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Zbog složenog nastavnog sadržaja cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u devet tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline: uvod u elektrotehniku, napon, struja, otpor i snaga, krugovi istosmjerne struje, mreže istosmjerne struje, električni kapacitet i kondenzatori, elektromagnetizam, izmjenične sinusne struje, trofazni sustav i prijelazne pojave.

Gradivo je popraćeno opisom pokusa, a riješeni primjeri služe za ilustraciju iznesenog gradiva. Čestim ukazivanjem na primjenu nastojalo se u što većoj mjeri uspostaviti vezu s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava.

Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području elektrotehnike. Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati radna bilježnica, čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj bilježnici dani su zadatci za praktičan rad (zadatci za laboratorijske vježbe).

 

Šifra12305
ISBN978-953-197-305-2
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica298
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6321
Šifra iz kataloga MZO-a4124
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6321
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina500 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor