Osnove hidromehanike


Cijena: 61,72  Cijena bez PDV-a: 58,78  Iznos PDV-a: 2,94 

Hidromehanika je mehanika tekućina koja se pretežno bavi izučavanjem strujanja kapljevina. Osnove hidromehanike, s dodatkom Izvornici programskih rješenja, izlaže gradivo prvenstveno s inženjerskog gledišta. Knjiga je udžbenik, no ujedno je dobrodošlo pomagalo mnogima koji u svom radu trebaju osvježenje znanja iz ovog područja. Područje primjene hidromehanike se neprekidno širi, zahvaljujući razvoju računalne tehnike i numeričkih metoda.

U ovoj knjizi je izložena ne samo fizikalna podloga već su i objašnjene suvremene numeričke tehnike rješavanja što dovodi do završne cjeline u obliku programskih rješenja. Knjiga je namijenjena studentima i inženjerima građevinarstva, strojarstva, brodogradnje, geologije i hidrogeologije, poljoprivrede, kulturne tehnike, prirodoslovnih studija i svima ostalima koji se bave mehanikom tekućine u bilo kojem obliku.

Sadržaj: Svojstva tvari, Hidrostatika, Kinematika tekućina, Potencijalno strujanje, Dinamika idealnih tekućina, Dinamika realnih tekućina, Hidrodinamika istjecanja i prelijevanja, Strujanje u otvorenim koritima, Strujanje podzemnih voda i Dimenzionalna analiza i modelska sličnost, Programska rješenja, Vježbe iz osnova hidromehanike (97 riješenih zadataka), te dodatke Fizikalna svojstva tekućina, Indeksna pravila, Važniji matematički poučci te Optjecanje i lokalni otpori.

Datoteke s izvornicima programskih rješenja možete preuzeti ovdje.

 

Šifra13681
ISBN978-953-197-681-7
Izdanje1
Tisaku-boji
Osnovni broj stranica784
Godina izdanja2006.
Godina prvog izdanja2006.
Težina1550 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor