Pripreme za matematička natjecanja

za 4. razred gimnazije


Cijena: 15,93  Cijena bez PDV-a: 15,17  Iznos PDV-a: 0,76 

Dugi niz godina u zagrebačkoj V. i XV. gimnaziji studenti (bivši uspješni natjecatelji) vode grupe u kojima pripremaju mlade matematičare za natjecanja. Ovakav oblik rada je najčešće volonterski i slabo p(r/l)aćen od društvene zajednice. Školske godine 2004./2005. autor se i sam našao u ulozi voditelja grupe 4. razreda u V. gimnaziji, a ova knjiga je rezultat tog rada: svojevrsni priručnik za dodatnu nastavu matematike koji je pisao bivši natjecatelj u ulozi mentora.

Odmah na početku morao je riješiti problem što i kako raditi. Unatoč tome što je posljednjih godina matematička literatura u Hrvatskoj znatno brojnija, ona slabo prati 4. razred srednje škole. Srećom, bila mu je dostupna opsežna strana literatura. Kako je i sam godinu dana prije bio učenik 4. razreda, imao je sliku onoga što učenik treba znati.

Na temelju svojih osobnih iskustava učenika koji je prošao razne pripreme od školskih grupa, preko zimskih i ljetnih priprema, do ljetnih škola sastavio je svoju koncepciju predavanja:

• Učenici se na predavanjima susreću s novom teorijom, idejama, uče se razmišljanju o nekim specifičnim temama.
• Zadatke vježbaju sami u slobodno vrijeme. Ako nešto ne razumiju mogu pitati mentora (ili kolege).

Ovo podrazumijeva da učenik, uz usvajanje novog gradiva, vježba i zadatke s natjecanja. Na taj će način moći uočiti rupe u svojem predznanju koje obvezno treba popuniti.

Autor je sva predavanja odlučio pismeno zabilježiti, a dobivene je bilješke dostavljao polaznicima. Takoder, nakon svake obradene cjeline polaznici bi dobili i zadatke koji je prate. Predavanja i zadaci s grupe izloženi su u ovoj knjizi (priručniku).

 

Šifra12251
ISBN978-953-197-251-2
Izdanje4. dopunjeno
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica370
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2006.
Težina630 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor