Programiranje, radna bilježnica

za 3. razred srednjih strukovnih škola


Cijena: 14,50  Cijena bez PDV-a: 13,81  Iznos PDV-a: 0,69 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je korištenje radne bilježnice rješenjem od 3. lipnja 2019.
Ova radna bilježnica uvrštena je u Popis drugih obrazovnih materijala odlukom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Pisana je prema strukovnom kurikulu iz 2017. godine.


Radna bilježnica svojim sadržajem prati istoimeni udžbenik Programiranje i pokriva gradivo nastavnog predmeta koji se predaje učenicima trećeg razreda četverogodišnjih srednjih strukovnih škola, koji se školuju za zanimanje tehničar za elektroniku. Može se koristiti i u ostalim srodnim obrazovnim programima i strukovnim kurikulumima obrazovnog područja elektrotehnike i računalstva u trajanju od tri i četiri godine.

Poglavlja radne bilježnice sastoje se od teorijskih i problemskih zadataka koji se rješavaju u programskom jeziku C. Kroz teorijske zadatke uvježbavaju se zakonitosti koje vrijede za algoritamske strukture koje se uče kroz ovaj predmet. U radnoj bilježnici postoje različiti tipovi zadataka:
a) zadatci višestrukog izbora odgovora gdje je samo jedan odgovor točan
b) zadatci s dopunjavanjem tekstualnog odgovora
c) zadatci s dopunjavanjem brojčanog odgovora.

Kroz različite tipove zadataka usvajaju se nastavni sadržaji na svestran način, a zadatci pomažu oko pripremanja za ispite za upise na fakultete te informatička natjecanja. Problemski zadatci, koji su predviđeni za praktičan dio nastave rješavaju se na računalima. Zadatci se baziraju na svakodnevnici koja nas okružuje.

 

Šifra12063
ISBN978-953-197-063-1
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica132
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)981112
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina300 g
Dimenzije28 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor